naminis obuoliu vynas

Klausimai ir atsakymai

Moderatoriai: Laimonas, vynux

naminis obuoliu vynas

Standartinė nafania » 2005-12-07, 21:23:56

Sveiki,labai idomu skaityti ir pasidalinti patirtimi...
Tai stai noreciau jusu gerbiamieji paklausti apie gamyba naminiui vynui.Siaip tai karts nuo karto pasigaminu sau vynioka is obuoliu sulciu tik neturiu labai daug patirties -kaip reiketu teisingai ji gaminti,laikyti ,ir t.t.....
Supyliau i 20l talpos stiklaini obuoliu sulciu ir idejau 2kg.cukraus(pries tai ismaisau-istirpinu),po menesio visa vynioka supilu i puodus,isplaunu stiklaini,ir vel pakartoju tapati buda.
Ir stai jau vel po antro men. norejau dar karta pakartoti .....bet
Is pradziu ipyliau i nedideli puoda ,galvoju paragausiu,na mano vyniokas atrodo gan visai neblogai.
Isipyliau i taure ir spalva tokia grazi isejus-gintarine ,na o skonis tai tikrai fainas.
Tad dabar ir galvoju ar man reikia dar karta perpilti ar palikti.
O jei neperpilti ,tai noriu paklausti jusu "ismitingieji kurmiai"
kur gauti matuoti stipruma?
kaip toliau ji (vyna)laikyti-ar ispilstyti i tara( o kokia -stikline,plastmasine,ar palikti tame stiklainyje20l.?
Ir jei laikysiu stiklainyje20l ar reikia kamsti uzdeti ar palikti na pvz.orui.
Jei cia skaitydami surasite absurdo ,tai nepykite ,darau kaip moku.
Ir svarbiausia pasidalinti informacija.
Dekoju..
nafania
 
Pranešimai: 2
Užsiregistravo: 2005-12-07, 21:02:00
Miestas: Vilnius

Standartinė deivis » 2005-12-12, 02:48:36

Gerai kad ne po savaites jis pas tave pasidare gintaro spalvos, perpilinek dar kokius 30 kertu kol spalvos neliks :lol:
deivis
 
Pranešimai: 7
Užsiregistravo: 2005-10-19, 19:15:06
Miestas: Kaunas

Standartinė nafania » 2005-12-13, 01:00:22

To deivis,cia tai tikras "lietuvis",kad tik blogiau ,kad tik ne man ....ir t.t.,ko is vis cia tada lendi....????
p.s. ismok rasyt lietuviskai...
nafania
 
Pranešimai: 2
Užsiregistravo: 2005-12-07, 21:02:00
Miestas: Vilnius

Standartinė deivis » 2005-12-13, 02:20:30

Buk realiste... :lol: svarbu esme o ne sumaisytos raides ... ziopla boba :evil:
deivis
 
Pranešimai: 7
Užsiregistravo: 2005-10-19, 19:15:06
Miestas: Kaunas

na na na

Standartinė vynux » 2005-12-13, 12:07:16

ė-ė-ė. jokių riejimųsi. šv. Kalėdos artėja. Adventas. ir šiaip, forumas skirtas normaliai diskusijai, o ne pasižnaibymams.
vynux
 
Pranešimai: 43
Užsiregistravo: 2004-01-06, 18:36:53
Miestas: Vilnius

Standartinė deivis » 2005-12-14, 01:39:44

OKI DOKI.. :wink:
deivis
 
Pranešimai: 7
Užsiregistravo: 2005-10-19, 19:15:06
Miestas: Kaunas

Standartinė RKOLT » 2006-01-22, 21:46:13

Nu bent as manau kad kuo daugiau perpilinesi tuo daugiau atsiras laipsniu vyne . Dar turiu cia toki klausimeli kuo reikia uzdengti sultis rugimo procese ar ten su slangelem ta procedura ar tesiog pakanka pirstines gumines ir koks skirtumas ???
RKOLT
 

naminis obuoliu vynas

Standartinė zydrex » 2006-02-04, 22:53:36

Idomiu klausimu chebrite jums kyla.Bandysiu atsakyti is savo patirties:
Slangutes ar siaip kokie nors sifonai reikalingi tam,kad vynas rugtu CO2
terpeje.Jei rugimas vyks ore - prisidarysite gero obuoliu acto.....
As vyna perpilu ,po greito rugimo praejus 7-12 dienu.Antra karta- kai nustoja burbuliuoti ar kai labai reikia isgerti :lol:
Daznas vyno perpylimas alkoholio neprideda.Vedinamas vynas greiciau
bresta ir skaidreja.....
Tiek zyniu....
zydrex
 


Grįžti į Klausimai

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

cron