As turiu omeny nebrangiu vynu gamyba,sakykim iki 50 Lt.Gaminant labai dideles partijas vynu,principas paprastas,vynas turi islaikyti pastovia kokybe.Blogesni metai - gamintojas reguliuoja iseiga,gaunasi maziau vyno,taciau kokybe islieka,labai geri metai, kokybe ta pati,o vyno daugiau.
Noriu pabrezti,kad tai taikoma tik populiariu nebrangiu vynu kategorijai.Paimkim vyndari,kuris gamina koki milijona buteliu per metus vyno, jau turincio pripazinima tarp vartotoju.Kodel Bordo vyndariai,vietoj to,kad pradziuginti mus puikiom galimybem 2000 metu derliaus,pasirinko kiekybe kokybei.Sakykim,palikti per eile metu nusistovejusia kokybe,bet padidinti buteliu skaiciu iki 1100000 vnt.Blogesniais metais sumazinti iki 900000,taciau islaikyti standarta kokybeje.As netikiu,kad Malesan negalejo pagaminti savo 2000-uju(kuris uz 30 Lt) kokiais pora balu(100 balu skale) aukstesnes kokybes.Taciau to nera.Ir as 100% isitikines,kad ta pati kokybe issilaikys bet kuriais metais,net ir kada derliaus metu ivertinimas(kad ir pagal Parkeri) svyruoja 10% i viena tai i kita puse.
Cia jau Australijos vyndariu deka tapo gelezine biznio taisykle,kuria jie taiko savo industriniams vynams.Nusisppjaut i metus,vynas bet kuriais metais turi buti vienodas,kad nuo jo nenusisuktu vartotojas.Manau,kad ir Vina Albali su savo labai placiai isreklamuotu ir pelnytai populiariu prekybiniu zenklu priskiriamas siai kategorijai.
Savaime aisku,kad as neturiu omeny kada pasitaiko oro kataklizmai,kaip salnos,krusa ir kt.
Vis delto tenka pripazinti,kad siuolaikines technologijos kompensuoja klimato pokycius masiniu vynu gamyboje.Paimkit Fortant de Franc Cabernet Sauvignon,jis kaip yra kokiu 85 balu,taip ir eina per visus metus visomis oro salygomis,arba Santa Cristina metai is metu,Black Opal Shiraz it t.t
Nors ir tikrai butu sunku nustatyti ta riba, kada zmogaus galimybes jau tikrai bejegios pries gamta.
P.S.Tikiuos niekam nesugadinau nuotaikos