Negaliu patiket, kad mano kukli nuomone sulauke tokiu rimtu komentaru:)
Pirmiausia noriu visus nuraminti, kad esu eiline vyno gereja, kuri dirba su tuo nesusijusi darba - tikrai nieko neatstovauju. Tiesa, kartais tenka pavertejaut italams susitikimuose su musu vyno importuotojais ir isgirst, kad Lietuvoj jie daugiausiai parduoda vyno, kuri perka uz 1eur uzsieniuos (tai tvirtino 3 dideles firmos). Mano komentaras yra tik skonio, jausmo reikalas. Tiesiog GVP parduotuvej jauciaus geriau, o MV isgirdus siulant vyna uz 120 lt dingo noras gilintis, nes man tai skamba nepadoriai. Vyno klube patarejai profesionalesni nei MV (bent man pasitaike) ir to nedaro. Kazkaip mes kalbam apie vyna lyg Lietuvoj atlyginimai butu skandinaviski. MV atsakymas puikus, bet as ne tai norejau pasakyti. Visa vyno edukacija Lietuvoj man primena anglu kalbos mokyma tarybiniais metais, kai visi 7 metus mokesi, bet griuvus sienoms paaiskejo, kad nieks nesugeba sudet sakinio. Visgi reikia sugebet taip mokyt, kad zmones paskui nieko nemoketu. Taip ir su vynu. Ponas is MV apie vyna raso lyg skaitytu grozines literaturos knyga laisvai anglu kalba ir tai yra labai zavu. Man 5 metus anglu kalba buvo kasdiene darbo, bet skaityt grozine literatura anglu kalba nepradejau. Zinoma, is tingejimo. Taip ir su vynu. Man pikta, kai ateinu i parduotuve ir matau kai zmones iesko saldaus, bulgarisko, gruzinisko, pigaus. Kada mes ismokysim juos skirti kas yra Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon - elementarios abeceles, kuria zinant nebaisus jokiu saliu vynai? O dabar mes siulom mazesnes pajamas nei ES turinciam zmogui vyna uz 50 lt kasdienai (uz tokia kaina kasdien vyna geria tik skandinavai) - tai nerealu siandien Lietuvoj gerti vyna kad ir kiekviena sekmadieni uz tokia suma. As gerai jauciuos Prancuzijoj pirkdama baltus Luaros vynus uz 3 - 5eur ir jie puikus kasdienai, pasigendu saldaus muskatinio vyno is Piemonto kaip Italijoj ir pan. Ir tas naujojo pasaulio vynu populiarinimas Lietuvoj man panasus i sudetingu anglu kalbos gramatikos taisykliu mokyma, kai zmogus dar neismokes paprasto (indefinite) laiko.
Tegu pirma zmones isciupineja, kas salia ju - Europoj, zinoma, Argentinos ar Ciles vynas yra gerai, bet ar galima suvokti vyna negeriant prancuzisko, italisko, ispanisko?
Pvz, Vokietijos vynai manes nedomina is esmes, nes tiesiog nejauciu tos salies - man svarbi kaip italai sako aplinka, kurioj sunoko vynuoges ir buvo pagamintas vynas. Taigi, i sveikata!:)))))))