Puslapis 11

Nykštys viršun Les Amis restoranui Vilniuje

StandartinėParašytas: 2005-02-15, 11:57:45
Explorer
Tai nėra odė restoranui, bet mes patenkinti. Les Amis, esantis Savičiaus 9-1 , yra nebrangus prancūzų restoranas. Užsisakėme staliuką vasario 14 per pietus šv. Valentino proga. Gavome tik rūsyje. Pop. Ragavome keletą dalykų. Užkandai pasirinkome sraiges burgundiškai (9,5 lt). Sraigės vynuoginės, tarpsta Lietuvoje. Pateikta buvo su sviesto ir česnakiniu padažu. Skanu. Tiems, kam neišsiskyrė seilės, galiu pasakyti, kad primena grybus. Antram patiekalui rinkomės garsųjį restorano troškintą triušį su garstyčių padažu (16,5 lt). Taip pat skanu: sultinga ir gera dermė. Abiems patiekalams gerai subalansuoti prieskoniai, neužgožiantys mėsos skonio. Desertui saldumu neįkyrus Creme Bruille ir tikrai kvapni skani kava. Ne pirmą kartą ją ragaujam. Viską nuplovėm Terra Unica vynu, kurio 0,5 l kainuoja 16 lt. Rekomenduojam. Aptarnavimas malonus, aplinka smagi, o svarbiausia, kad pats šeimininkas sukasi virtuvėje.

tikra tiesa

StandartinėParašytas: 2005-02-17, 14:56:33
Praeivis
užsukau šiandien su bičiuliu išgerti kavos, bet susigundžiau jų svogūnų sriuba ir vištienos kepenėlėm su salotom priešpiečiams/pietums. niam-niam. rekomenduoju. o kava tikrai kvapni.

trumpam

StandartinėParašytas: 2005-07-22, 16:28:14
Medutis
Les Ames restorane valgiau salotas so mėlynuoju sūriu. na, porcija nėra didelė. o ir sūrio galėjo daugiau būti. nors apskritai ir pailgai, tai skanu. stalo vynas yra paprastutis. visada norisi, kad šiek tiek būtų pigiau. bet šeimyninis priėjimas labai gerai nuteikia.

dar kartą Les Amis

StandartinėParašytas: 2006-08-31, 11:15:15
Explorer
Su šeima apsilankėme Les Amis dar kartą. Jie vis dar Savičiaus gatvėje Vilniuje. Persikėle per pora numerių arčiau aikštės. Rezervavome staliuką prieš porą valandų irm pasirodo, ne be reikalo. Žmonių buvo pilna trečiadienio vakarą. Tai jau neblogai nuteikia. Vienas tikrai žymus Lietuvos šou verslo atstovas sakė mums, kad čia ateina dėl naminio maisto. minėjo, kad bene geriausia Vilnije aviena. pabandysim ateity. Aperityvui - kamparis su vandeniu. norėjosi su apelsinų sultim. 7,5 lt. stiklinių norėjosi žemų, o ne aukštų ir pusiau nepermatomų kaip iš tetos servyzo. Pradžiai užsisakėme sraigių česnakiniame sviesto padaže. 6 sraigės, o kaina išaugo iki 16 lt. plėšimas, sakyčiau, nes ankčiau ir 10 lt nekainavo, bet skanu. kaip gyvi grybai :) nečiupkite sraigių rankomis, jei nenorite nusvilti nagų. tam yra spec. žnyplės. salotos su mėlynojo pelėsio sūriu skanios. geras padažas, yummy. 11 lt. jautiena burgundiškai - vaikui. yra vaikiškos porcijos. skanu, padažas gerai priderintas. veršienos "medaliai" (22 lt) smagiai suėjo. sultingi. nemaža porcija. triušis garstyčių padaže taip pat ok. įdomiai priderinti makaronai, nors pats triušis per sausas pasirodė. creme brulle kaip visada geras, morenginis desertas us ledais išmoningas. o kava gėdos nedaro. gaila, kad neturėjo vyno buteliais, o grafinuose pateikiamas po 500 gr (18 lt) Terra Unica Merlot. bent taip jau sakė. vynas per šiltas ir labai jau eilinis. viso palikome 130 lt. sakyčiau, kad 8 balai iš 10. norėjosi, kad savininkas prieitų, juolab, kad visą vakarą buvo už baro su žmona ir dukrele. family feel. mes tai mėgstame. kur dar Vilniuje yra geri virtuvės šefai ir jaukus aptarnavimas?

StandartinėParašytas: 2006-09-11, 22:53:46
Vale
Dar labai puikus yra sokoladinis desertas Les Amis. Visiems siulau. Ir kaina, berods 6 lt labai puiki. Skanaus!