Puslapis 11

naminis vynas

StandartinėParašytas: 2004-07-30, 16:16:34
forumas
Pagarba klubo nariams ir jų draugams.Noriu pradėti gaminti naminį vyną, kurį buvau bandęs užraukti jau anksčiau, bet, norėdamas išvengti elementarių klaidų, prašau patarimo:
kur gauti įrangos( butelių, kamščių, presą, vamzdelių ir t.t.);
kur gauti vyno mielių ir kitų preparatų ( o ar jų reikia, ir kaip juos naudoti)
kur rasti normalios literatūros
irt.t irt.t
Būčiau labai laimingas ir dėkingas už visus patarimus ir pamokymus.
su pagarba
Algimantas
P.S. atsiprašau, kad siunčiu Jūsų vardu, bet be adresato neišsisiunčia žinutė(gal ką ne taip darau, bet esmė nesikeičia)

Pradedanciam

StandartinėParašytas: 2004-08-09, 13:39:35
gint
Darant namini vyna jums reikia:
-Rauginimo indas,
-Indas perkosimui,
-Termometras,
-Sifono vamzdelis,
-Matuoklis rugimui nustatyti,
-Vaisiai / uogos,
-Cukrus
-Pilnas mieliu komplektas,
-Rauginimo vamzdelis
-Receptai vyno gamybai.
Vynas gaunasi skanesnis, jei vyno gamybai naudosite susmulkintus vaisius ir uogas nei sultis.
Kad vynas tikrai butu skanus, o jo gamyba malonumas, isigykite pilna mieliu komplekta, kuri sudaro 6 maiseliai. Juose yra ENZIMANAI - pagerinantys sulciu issiskirima ir vaisiu spalva; VYNUOGIU MIELES - svariai isaugintu vynuogiu mieles; MIELIU MINERALINE DRUSKA - amonio fosfatas ir maistines medziagos, vitaminai ir mineralai, kuriu reikia mielems; MIELIU STOP - sunaikina mieles ir saugo vyna nuo infekciju; taip pat skaidrinamosios medziagos - silicio koloidinis tirpalas ir zelatina, kurie skaidrina vyna ir sutraukia nuosedas. Sis mieliu komplektas gaminamas Svedijoje. Usisakyti galite tel. 8-698-79612
Taip pat galite uzsisakyti, rauginimo vamzdelius, hidrometrus vyno cukringumui bei stiprumui nustatyti ir kita iranga naminio vyno gamybai.

literatura

StandartinėParašytas: 2004-08-11, 13:00:51
gint
Labai nebloga knyga apie naminio vyno daryma - Dziudit Irvin, Naminio vyno gamybos paslaptys, vertimas is anglu i lietuviu kalba, isleido ROSMA 1997 m. Sioje knygoje daug vertingu patarimu, apie 75 receptai ivairiausiam vynui gaminti, labai vaizdingos nuotraukos.

literatura

StandartinėParašytas: 2004-09-06, 21:05:39
Zydrius
Mano vyno gaminimo biblija- A.Zupersko Vaisvyniu ir midaus gaminimas.
Sena,gera knyga ,tiesa nera spalvotu paveiksliuku............

StandartinėParašytas: 2004-09-30, 14:42:13
giedrius
sugalvojau daryti vyna is slyvu, kas gausis, pranesiu
gal kas turi patarimu butent slyvu vynui?

Oginskis

StandartinėParašytas: 2004-12-18, 05:05:13
Svečias
Kiek mazdaug kainuoja vyno gamybos iranga?

StandartinėParašytas: 2005-10-19, 19:07:46
deivis
Turiu klausima... Kiek laiko vynas turetu burbuliuoti? Buteli 20l. laikau 17-19C temperaturoje, sudejau 12l. obuoliu sulciu, 5l. vandens, 0,5l. vysniu raugo, 1,5l. juoduju serbentu uogienes :) , ir 0,25l. braskiu uogienes, 2 Kg. cukraus. jau 12d. jis vis dar burbuliuoja, kai temperatura zemesne maziau kai austesne labiau... vysnios pluduriuoja pavirsiuje ant dugno drumzliu pakankamai :) Laukt kol baigs burbuliuot ar anksciau nupilt ir det dar cukraus ...????

Re: literatura

StandartinėParašytas: 2006-02-13, 02:10:57
Svečias
gint rašė:Labai nebloga knyga apie naminio vyno daryma - Dziudit Irvin, Naminio vyno gamybos paslaptys, vertimas is anglu i lietuviu kalba, isleido ROSMA 1997 m. Sioje knygoje daug vertingu patarimu, apie 75 receptai ivairiausiam vynui gaminti, labai vaizdingos nuotraukos.

kaip gamint vysniu vyna?

StandartinėParašytas: 2006-08-14, 14:55:03
Alkoholikas
kaip gaminti vysniu vyna?

StandartinėParašytas: 2006-12-06, 21:24:51
falck
Gal kas zinot kur Vilniuje galima gauti vyno mieliu ir buteliu uzdarymo iranga, kamsciu? buciau dekingas uz info, jei kas zinot rasykit: evka777@one.lt :wink:

vyšnių vynas

StandartinėParašytas: 2007-02-07, 21:13:32
zydrex
Kelis metus gaminu vyšnių vyną.Bandžiau daryti saldų,pusiau saldu.2006 pasidariau sausą.
Darant vyną pagrindinės taisyklės:
Pirma- uogos turi būti sveikos.Antra-nesutraiškik kauliukų
O receptukas toks:
imu 10ltr uogų,sutrinu ,gaunu apie 8ltr misos.Per pusę atskiedžiu vandeniu,įdedu 1kg cukraus ir palieku kokioms24val.Po to viską išspaudžiu per tankų audinį ir užkemšu burbuliuoti.Pasibaigus greitam rūgimui (panašiai po 10-14 dienų)nupilu ir dadedu kilogramą cukraus
baigiant rūgti nupilu antrą kartą ir jei nebėra burbuliavimo,tai pasaldinu pagal skonį ir užkemšu brendimui.Tai maždaug tiek.Ošiaip vyno gamyba-kurybinis procesas ir labai konkrečių receptų čia nebuna:)

Nacionalinė vyndarių asociacija

StandartinėParašytas: 2008-04-10, 17:02:04
gint
Visus, kurie neabejingi naminiam vynui ir jo gamybai, kviečiu apsilankyti naujai atidarytame Lietuvos nacionalines vyndariu asociacijos tinklalapyje http://www.nva.lt

Re: naminis vynas

StandartinėParašytas: 2008-11-19, 11:39:32
PTK
Peržiūrėta vos ne 2000 kartų, o diskusijos nurimo. Aktyviau :)