Sveiki, šiais metais visai normaliai užderėjo ir lietuviškos vynuogės, todėl teko jas skinti ir, žinoma, bandyti daryti vyną. Kadangi mano žinios šioje srityje tik nuogirdų tipo, tai dariau kap išėjo: Skyniau rodonas ir baltas vynuoges. Panašu kad jau ragavusios šalnų. Išsunkiau viską rankomis. Baltų gavosi gal 9L. Po to jas praskiedziau vandeniu 1:1, įdėjau cukraus 1,5kg.
Raudonų (o gal čia mėlynos) gavosi 13L , praskiedžiau dar 6L vandens (daugiau netilpo i 20L butelį), įdėjau 1,5kg cukraus.
Baltas vynas rūgsta labai intensyviai, raudonas -ramiau.
Gal galėtumėt kas patart, ką pridariau blogai, ar galima dar pataisyti klaidas. Ir ką daryti toliau. Ačių