vynas

Klausimai ir atsakymai

Moderatoriai: Laimonas, vynux

vynas

Standartinė Arturas » 2006-10-11, 15:20:41

Sveiki , matau vyksta diskusija apie vyna. Turiu beda: pasigaminau vynuogiu vyna, kvapas geras, spalva irgi, stiprumas taip pat, taciau niekaip nepanaikinu angliarugsties (gazo) ipilus i stikline matosi issiskiria burbuliukai
Dekui is anksto
Arturas
 

Standartinė va » 2006-10-11, 21:02:49

O kam tuos burbuliukus naikinti? Gerkite vyna jei tik skanus ir dziaukites.
Italai pvz specialiai daro gyva, burbuliuojanti vyna - ant butelio buna parasyta "vivace". O visa neburbuliuojanti vadina "ramiu" (fermo).
va
 

tevukas

Standartinė Ogis » 2006-10-12, 11:29:15

mano tetis ir daro ir pas ji rugimas nesibaigia ilgai ilgai. vynas su gazu. bet, kai skaiciau apie biodinaminius gamintojus, tai jie ir palieka rugima iki pabaigos, kas trunka iki pusantru metu. man mielesni ramus vynai.
Ogis
 

Standartinė Arturas » 2006-10-12, 14:02:22

man nepatinka burbuliuojantis, o norisi vadinamo ramaus
Dabar praejo jau metai tai as supyliau i trilitrinius slojikus ir sandariai uzdariau. Klausimas ar dings tie visi burbuliukai sakysim po pusmecio ar metu ar susidarius slegiui nusaus dangtelius(pro slangute jau burbuliavimo senai nebuvo)? Ir ar aplamai skonis laikui begant stiklineje taroje keisis ar ne?
Aciu
Arturas
 

Re: vynas

Standartinė PTK » 2008-11-19, 12:22:37

Skonis ir spalva pasikeis su laiku jei neįdesit priedų kurie nakina enzimus. Enzimai visada lieka vyne po fermentacijos ir jie gadina vyną. be priedų vyną dar su laiku gadins įvairios vyne esančios bakterijos bei kiti nepageidautini cheminiai junginiai.
Anglies dvideginis parastai mažinamas maišant ir perpylinėjant vyną. kuo platesniu indu perpylinėsite tuo labiau mažės CO2. Tačiau tai vėlgi reikia daryti nepersistengiant. CO2 sulaiko oksidavimasi jei jo yra šiek tiek vyne tai irgi nėra blogai.
PTK
 
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 2008-11-18, 14:43:42

Re: vynas

Standartinė jmz » 2009-11-07, 11:59:11

Kaip jau minėjo, CO2 sumazinti kiekį vyne galima perpilinėjant vyna, sakykim iš kibiro į kibira, arba aktyviai maišant. O tam kad vynas neberūgtu jau uždarytas sandariame inde (butelyje, stiklainyje ar kt.) tai į vyna reiktu idėti konservanto (sulfito), kuris sunaikina vyno mieles. daugiau galite rasti informacijos www.medeja.lt
jmz
 


Grįžti į Klausimai

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių

cron