Ar kam nors teko užeiti į Bunte Gans restoraną? Mes su bičiuliu smagiai ten užlindom pietų. Kaip daug kur Vilniaus centre pietų kaina (sriuba ir "antras") 12-15 litų. Čia kainavo 15 lt, bet vertėjo. Chef virėjas vokietis Thomas "nuo Kiolno". Dirbęs pas Gordon Ramsey ir James Oliver. Kodėl jis Lietuvoje? Cherche la femme... Šnekutis. kas dieną vis kažką sugalvoja naujo, tad e-paštu atsiųsti dienos pietų anonsus atsisakė. Pagrįstai.
Sukirtome močiutės stiliaus vištienos sriubą, kurioje buvo daržovės al dente ir aštrią vištieną su kariu ir ryžiais. Padaryta su išmone, ingredientai suderinti, gal aštrumo kiek per daug, bet man tai patinka, o ir estetika savo atperka.
Aplinka gana erdvi, apie tuziną staliukų. Dviviečių nėra. Žmonių per pietus būna pusė salės. Groja vokiškos prieškarinės melodijos.
Thomas sako, kad pas jį geriausi steikai Vilniuje. Mėsą jis veža iš Vokietijos. Sako, kad Lietuvoje sunku gauti geros jautienos. Rumsteak, tenderloin, fillet steikai nuo 39 iki 70 lt. Gal ir tiksliai neprisimenu. Dar neragavau. Yra vokiškų vynų. Teks grįžti. Norisi, nes šefas sakė, kad gali pagaminti bet ką, jei, pvz. pataikėte į žuvies dieną per pietus.
Yra Tucher, dunkel Schofferhoffer kvietinio. Sako, kad bus ir Franziskaner ir Hoegaarden. Alaus mažas 6 litai, didelis 8.