Miguel Torres Maczassek vizitas

2016-07-24
Visada laukiu susitikimų su Torres šeimos atstovais. Ne tik dėl gerų vynų, bet ir puikių žmonių. Kuklumas, paprastumas, šiltumas, aiškumas, žinios ir elegancija. Būtent tai apibūdina Miguelį Torresą vyresnįjį. Žmogus, turintis konkrečią viziją, mokantis net apie sudėtingiausius dalykus kalbėti paprastai, fenomenalios atminties (dažnai paklausdavo apie dalykus, kuriuos prisimindavo iš praėjusio susitikimo prieš kelis metus!!!) Bėga metai ir Lietuvoje dabar jau dažniau lankosi jo sūnus Miguel Torres Maczassek, būdo savybėmis primenantis tėvą. Pastarasis susitikimas įvyko praėjusį mėnesį „Stiklių“ viešbutyje, kur kartu su UAB „Bennet distributors“, atstovaujančios Torres vynus, Lietuvoje, darbuotojais, surengta degustacija tema „Skalūninio dirvožemio Torres vynai“. Dalyviams tai buvo puiki proga paragauti šiose dirvose augančių vynuogių vynų iš dviejų žemynų – Pietų Amerikos ir Europos. Čilėje, Maule slėnyje esančioje Empedrado vietovėje po ilgokai trukusių bandymų pradėtas gaminti vynas „Escaleras de Empedrado“ - tai Torres bandymas pagaminti geriausią Čilės „Pinot Noir“. Vietovėje gyvenantys paukščiai nuolat niokodavo vynuogynus, todėl keletą metų iš eilės vyno pagaminti nepavykdavo. Negelbėjo nei tradicinės baidyklės, nei oro balionai, nei šūvių garsų transliavimas. Galų gale nutarta tinklu kiekvieną vynmedį uždengti tinklu. Anot M. Torreso Maczassek‘o, tai vienas brangiausių, bet kartu unikalus projektas vyninės istorijoje. Šiltoje ir konstruktyvioje atmosferoje aptarti vynų gamybos ypatumai, o svečias lyg senas bičiulis atsakė į visus dominančius klausimus ir pabendravo su kiekvienu norinčiuoju.
Degustacijos metu ragauti:
 
92 Torres Escaleras De Empedrado 2012, Čilė 
Aromatas vilioja švariais irisų, miško paklotės, dulkių, braškių, vyšnių pyrago potėpiais. Skonyje puikus balansas, vidutinis svarumas, trešnių ir prieskonių blyksniai. Elegantiškas vynas. Ragauta 2016-06. Geriausias 2016-2018 m. Pagaminta 2400 butelių, tai bandomoji vyno partija.
 





 
91Torres Salmos Priorat DOC 2012, Ispanija, 25 EUR 
Carinena, Garnacha ir Syrah mišinys, 14 mėnesius brandintas naujose prancūziško ąžuolo statinėse. Galingas ir išraiškingas, su mėlynių, gervuogių, kavos, anyžių ir šokolado gaidomis aromate. Skonis tvirtas, smagūs taninai bei gervuogių, mėlynių ir prieskonių natos. Gerti 2016-2020 metais. Importuotojas UAB „Bennet distributors“. Ragauta 2016-06. www.bennet.lt 14.5 proc.
 




93
Torres Grans Muralles Conca de Barbera DO 2004, Ispanija, 62 EUR 
Monastrell, Garnacha Tinta, Garro, Samso ir Carinena, 18 mėnesių brandinta naujose prancūziško ąžuolo statinėse.Aromate susipina miško paklotės, šokolado, vyšnių, mineralų bei mėlynių tonai. Skonis puikiai subalansuotas, su prinokusių uogų ir prieskonių potėpiais bei jau švelnėjančiais taninais. 14.5 proc. 12 metų, bet senatvė dar toli. Geriausias 2016-2023 metais. Ragauta 2016-06. Importuotojas UAB „Bennet distributors“. www.bennet.lt 14.5 proc.
 




92 
Torres Perpetual Priorat DOC 2013, Ispanija, 35 EUR 
Carinena ir Garnacha Tinta, 18 mėnesių brandinta naujose prancūziško ąžuolo statinėse. Taurėje vinguriuoja prieskonių, mėlynių, kavos, šokolado ir arbatos upės. Skonis tvirtas, galingi taninai, tamsių miško uogų, kavos, prieskonių tekstūra. Geriausias 2016-2023 metais. Ragauta 2016-06. 15 proc.Importuotojas UAB „Bennet distributors“. www.bennet.lt
 





94 
Torres Reserva Real Penedes DO 2009, Ispanija, 92 EUR 
Superinis! Toks ir turi būti pukus vynas! Akloje degustacijoje galėtų pasigalynėti su prancūziškaisiais pusbroliais ir nežinia kaip čia viskas baigtųsi...Cabernet Sauvignon, Merlot ir Cabernet Franc, brandinta 18 mėnesių naujose prancūziško ąžuolo statinėse. Paskęsite vyšnių, gervuogių, akmens, pievų gėlių aromato bangose. Tada nerkite į skonio okeaną - čia siautėja puikiai suintegruoti taninai, trintų mėlynių, tamsių miško uogų, pipirų ir balzamiko bangos. Griebkit rūsiui! Geriausias 2016-2029 metais. Ragauta 2016-06. 14.5 proc. Importuotojas UAB „Bennet distributors“. www.bennet.lt
 

Dalintis

Facebook

Komentarai

  1. Komentarų nėra

Komentuok

Vardas (privalomas)

El. paštas (privalomas)

freecap
Slaptasis žodis (privalomas)