Facebook Twitter

Kalendorius

<<Vasaris 175>>
PATKPŠS
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     

Brasserie de Verres en Vers pristatė naująjį meniu

2015-05-10
Restoranas “Brasserie de Verres en Vers”, įsikūręs viešbutyje „Radisson Blu Astorija“, praėjusią savaitę pristatė naują pavasario – vasaros meniu. Šio restorano pliusai – ne tik puiki vieta Vilniaus senamiestyje, akcentas kokybiškiems produktams (beje, dirbama ir su Lietuvos ūkininkais) bei virtuvės šefas Gediminas Andriuškevičius. Labai aiškus meniu – jame išvardintos kiekvieno patiekalo sudėtinės dalys ir tai padaryta tikrai suprantamai kiekvienam. Restoranui norėtųsi palinkėti išplėsti vynų kortą – nors akcentuojama prancūziška virtuvė, visgi keli buteliai gero itališko ar ispaniško (ir nebūtinai brangaus) vyno tikrai nepamaišytų. Skanavome:
 









Burrata sūris su įvairių rūšių pomidorais, pomidorų esencija ir juoduotos druskos kristalais (11 EUR)
Maloniai nustebinęs patiekalas. Tai šviežias pietų Italijos sūris, gaminamas iš mocarelos  ir grietinėlės. Prie jo, manau, derėtų gaivus Sauvignon Blanc vynas.
 




Lašišos trio: kapotinis, temperuota filė ir rūkytos lašišos šebetas, patiekiami su sūdytais agurkais, krapų želė ir citrina (11.50 EUR)
„Kapotinis“ – tai lašišos tartaras, o temperuota filė ruošta ypač ilgą laiką kaitinant 49⁰C.( jei teisingai užsirašiau). Genialumas paprastume. Krapų želė tikrai prideda šarmo.
 



Ančių kepenėlių
foie gras terinas su portveino želė, druskoje keptais Roscoff svogūnais ir brioche duonele (14.50 EUR)
Subtilus foie gras tiesiog tirpsta burnoje, subtilūs  Roscoff svogūnai iš Bretanės – retas svečias Lietuvos padangėje ir pliusas šefui. Labai rekomenduoju šį patiekalą.
 



Levandų medumi glazūruota pieninio paršelio nugarinė su šonkauliu, balzaminis mėsos padažas ir rėžiukų salotų lapai (13.00 EUR)
Geras pasirinkimas norintiems labiau tradicinio klasikinio mėsos patiekalo. Mėsa minkšta ir teisingai iškepta. Įdomus atradimas – rėžiukų lapai, kurie Lietuvoje įrašyti į Raudonąją knygą.
 





Jautienos antrekotas su Cafe de Paris sviestu,  keptos bulvių lazdelės ir žalios salotos (23.00 EUR)
Café de Paris sviestas puikiai dera su argentinietiškos jautienos antrekotu. Vienas įsimintiniausių degustacijos patiekalų. Puiki mėsos kokybė. Derinčiau su ąžuoliniu Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz arba Malbec.
 
















Lėtai paruoštos tigrinės krevetės, kalendrinis kuskusas, pomidorai, pipirai ir čili garnyras (15.00 EUR)
Patiekalo dermė - šūvis į dešimtuką. Ročesterio, tabasco padažai, čili, karis, petražolės, subalansuotas aštrumas. Krevetės puikios. Tikrai verta užsisakyti.
 




Valrhona Manjari šokolado putėsiai su aviečių pagardu (7.50 EUR)
Ypač jaučiasi, kad patiekalui naudotas kokybiškas 70 proc. šokoladas, o ne koks no name šokolado gaminys. Puikus desertas. Būtų įdomu pabandyti su geru Portu.
 

















Macaron su maskarpone iš šviežiomis uogomis (7.00 EUR)
Kaip reikia tarti patiekalo pavadinimą, deja, neišmanau, nes nemoku prancūziškai. Šis prancūziškas sausainis tikrai buvo didesnis už savo tradicinius „tėvynainius“ Prancūzijoje, o mascarpone ir vaisiai dingsta iš lėkščių akimirksniu. Nepaliko abejingų. Bandyčiau derinti su Vin Santo.
 



Uogų slėgtainis, citrininis morengas ir braškių šerbetas (7.50 EUR)
Uogų slėgtainis su citrininiu morengu bei braškių šerbetu tikrai pavasariškas ir gaivus. Lengvas kaip pienės pūkas.
 
 











Ragavo Laimonas. Foto: Laimonas ir Radisson

Dalintis

Facebook

Komentarai

  1. Komentarų nėra

Komentuok

Vardas (privalomas)

El. paštas (privalomas)

freecap
Slaptasis žodis (privalomas)