Facebook Twitter

Kalendorius

<<Lapkritis 26>>
PATKPŠS
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Torres vyno ir maisto festivalis Vilniuje

2013-10-29
Lapkričio 14 -17 d. į Vilnių penktą kartą atkeliauja Torres vyno ir maisto festivalis. Šiais metais šio festivalio dalyviai bus kviečiami ne tik degustuoti geriausius „Torres“ vynus bei mėgautis katalonietiškos virtuvės patiekalais, bet ir sudalyvauti skonių ir protų kovose. Festivalio svečiai kviečiami burtis į komandas ir dviejų vakarų metu (lapkričio 14 ir 15 dienomis) išbandyti savo žinias protų ir skonių kovose, kuriose mažiausiai vienas turas bus skirtas vyno pasauliui. Nugalėtojams atiteks 5 tūkst. vertės prizas.
                             „Torres vyno ir maisto festivalyje dalintis žiniomis apie vyną ir jo vartojimo kultūrą Lietuvos žmones kviečiame neatsitiktinai. Pastaruoju metu Lietuvoje vyno vartojimo kultūra pastebimai auga, ypač aukštos kokybės vynų vartojimas. Vynų, kurių kaina virš 20 litų, pardavimai augo sparčiau nei žemesnės kainos vynai, o tai susiję su padidėjusiomis vartotojų žiniomis apie vyną bei jo vartojimo kultūrą. Todėl neabejojame, kad Torres vyno ir maisto festivalyje netrūks svečių, kurie norės ne tik skaniai praleisti laiką prabangioje viešbučio „Kempinski“ aplinkoje, bet ir sudalyvauti skonių bei protų kovose“, - sako bendrovės „Bennet Distributors“, atstovaujančios „Torres“ prekės ženklą Lietuvoje, rinkodaros direktorė Daiva Mališkienė.
Pagrindiniu festivalio partneriu šiais metais pasirinktas „Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbutis ir ten įsikūrę restoranas „Telegrafas“ bei baras „Le Salon Bar & Lounge“. „Kempinski“ vardas jau daugiau nei 100 metų siejamas su kokybe, rinktiniu skoniu ir prabanga. Sukaupta patirtis ir dėmesys skoniui – pagrindiniai dalykai, nulėmę šį pasirinkimą.

Patyrę šefai – „Torres“ restoranui Ispanijoje vadovaujantis Sergi Millet ir „Kempinski Hotel Cathedral Square“ šefas Ciaran Gantly pasiūlys specialiai festivaliui parengtus meniu, o iš „Torres“ atvykstanti someljė Marta Delfa priderins geriausiai tinkančius vynus. „Torres“ šefas Sergi Millet žavisi įvairiomis pasaulio virtuvėmis, jis mėgsta įvairovę ir naujienas. Šįkart jis savo svečius vaišins grilyje keptomis šukutėmis su daržovėmis ir „romesco“ padažu, elniena, troškinta vyne, paella stiliumi paruoštais ryžiais su vištiena, triušiena ir grybais ir kitais geriausiais Katalonijos virtuvės patiekalais.
S.Millet įsitikinimu, tik su meile ir aistra gaminamas maistas bus skanus. Kita ne mažiau svarbi kulinarijos paslaptis – gera nuotaika. „Kaip ir visi žmonės, virėjai yra emocionalūs, todėl jų kūriniai priklauso nuo nuotaikos. „Good mood – better food (angl. k. „Gera nuotaika – skanesnis maistas)“, – juokiasi virtuvės šefas.
Vynus derins iš Ispanijos atvyksianti „Torres“ vyninės somelje Marta Delfa Mediavillas. Vakarienių metu bus pristatyti geriausi „Torres“ vynų – Mas La Plana, Milmanda, Fransola ir kiti.
Lapkričio 16 d., šeštadienį, rengiamas ispaniškai temperamentingas muzikos vakaras restorane „Telegrafas“, o sekmadienį, lapkričio 17 d., besidomintys kulinarija kviečiami į Torres šefo S.Millet Katalonijos virtuvės pamokas, kurios vyks „Kempinski“ viešbučio virtuvėje. Viso festivalio metu specialius meniu pasiūlymus bus galima rasti užsukus į restoraną „Telegrafas“, o to paties viešbučio bare „Le Salon Bar & Lounge” paskanauti tapas – tradicinių ispaniškų užkandžių paruoštų šefo iš Ispanijos.
Teko apsilankyti šio festivalio išankstiniame renginyje - įspūdžiai bus kiek vėliau, paminėsim tik, kad jungtinė vynai.com bei "Vynas ir draugai" (Jūratė Sprindžiūnaitė) komanda vienintelė teisingai atsakė 10 iš 10 vyno turo protų mūšio klausimų :)
Daugiau informacijos apie festivalį, jo programą ir meniu: http://bennet.lt/festivalis

Dalintis

Facebook

Komentarai

  1. Komentarų nėra

Komentuok

Vardas (privalomas)

El. paštas (privalomas)

freecap
Slaptasis žodis (privalomas)