Facebook Twitter

Kalendorius

<<Vasaris 176>>
PATKPŠS
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Chianti Classico renginys

2012-01-29
Sausio mėnesį Vilniuje vyko Chianti Classico pristatymas svečiai turėjo galimybę susipažinti su 15 Chianti Classico regiono vyndarių, taip pat juos vienijančio konsorciumo „Vino Chianti Classico“ atstove – rinkodaros vadove p. Silvia Fiorentini. Konsorciumą „Vino Chianti Classico“ 1924 m. gegužės 14 d. įkūrė 33 vyno gamintojai. Šiuo metu VCH priklauso apie 600 vyndarių. Prekės ženklas, visuomet esantis ant šio konsorciumo narių vyno butelių – juodasis gaidys. Tai istorinis senosios Chianti karinės lygos simbolis, kurį tapytojas Giorgio Vasari pavaizdavo ant Florencijos Senųjų rūmų, statytų XVI amžiuje, lubų. Viduramžių legenda teigia, kad senovėje tarpusavyje konkuravusios Sienos ir Florencijos kunigaikštystės niekaip negalėjo nustatyti sienos tarp jų. Nutarta surengti dviejų riterių susitikimą, o toje vietoje, kurioje jie susitiks, ir būsianti kunigaikštysčių siena. Sutarta, kad abu riteriai išjos iš Sienos ir Florencijos tada, kai ryte užgiedos gaidys. Florencijos gyventojai pasirinkę juodąjį gaidį, o Sienos – baltąjį. Esą juodasis užgiedojęs dar naktį, todėl riteris išvykęs anksti, tuo tarpu Sienos baltasis pragydo vėlai, tad Sienos atstovas spėjo nuvykti vos 20 km nuo miesto ir jį jau pasitiko Florencijos riteris.
Renginio pradžioje vykusioje spaudos konferencijoje buvo kalbama apie Chianti vynų subtilybes, o po spaudos konferencijos konsorciumo „Vino Chianti Classico“ atstovė pakvietė susirinkusiuosius į degustacijų salę, kurioje vynus pristatė 15 vyndarių, kai kurie jau turintys atstovus Lietuvoje, tačiau ieškantys jų Latvijoje ir Estijoje. Savo vynus pasiūlė Castelli del Grevepesa, Castello di Cacchiano, Castello di Querceto, Castello di Selvole, Castello di Volpaia, Castello La Leccia, Castello Vicchiomaggio, Casuccio Tarletti, Fattoria Nittardi, Il Molino di Grace, Poggiopiano, Rocca delle Macìe, San Fabiano Calcinaia, San Felice, Villa di Geggiano.
Chianti regionas užima apie 70.000 ha teritoriją tarp Florencijos ir Sienos miestų, vynuogynų suskaičiuojama apie 10.000 ha, iš jų 7.200 priskiriam Chianti Classico. DOCG statusas vietovei suteiktas 1984 metais. Jeigu įsigyjate Chianti Riserva vyną, žinokite, kad vynas brandintas statinėse ne mažiau, nei 21 mėnesį ir dar 3 mėnesius „ilsėjosi“ butelyje.

Foto: žurnalas "Geras skonis"
 

Dalintis

Facebook

Komentarai

  1. Komentarų nėra

Komentuok

Vardas (privalomas)

El. paštas (privalomas)

freecap
Slaptasis žodis (privalomas)