vyno laikymas

Klausimai ir atsakymai

Moderatoriai: Laimonas, vynux

vyno laikymas

Standartinė vintage » 2004-01-28, 14:08:42

sveiki, as naujokas :wink:
ysirengiau vyno rusely. nieko ymantraus, bet stalazas pakankamai grazus ir lengvai galima jy plesti, nebrangus ir praktiskas. jei ydomu galeciau smulkiau aprasyti ir atsiusti nuotraukas e-mailu. brezinius radau kazkokiam zurnale. su temperatura ir dregme susitvarkaiu (bent taip manau ~14 laipsniu) bet db man paaiskino, kad yra tik labai nedaug vynu kuriuos galima laikyti 10-15-20 ar daugiau metu. nejaugi nusiprkus kokiu 96 ar 98 metu rezerva arba grand rezerva pralaikyta pvz 18 men naujose barique dar po desetkos meteliu atsikimses ispilsiu bekvapy birzgalioka?
kaip rinktis tai ka laikyti ir zinoti,kad ne veltui buvo laukta? isduokit paslapty :?:
kdarius@one.lt
vintage
 
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 2004-01-28, 13:37:17
Miestas: Vilnius

pats tikrink

Standartinė vynux » 2004-01-28, 15:00:57

sveikinimai isirengus ruseli. ideali temepratura yra 11 laipsniu. svarbiausia, kad staigiu temperaturos sokciojimu nebutu. o del geru ir ilgai laikomu vynu, tai zinoma, nera ju baisiai daug. o jei ir yra, tai brangus. tu reservu nelaikyk per ilgai. cia nuo reservos priklauso. Berlyne la Mancha Reservu po 5 eurus pilna, bet kokybe toli grazu ne auksciausia. 1996 m. gali dabar drasiai gerti. jei bus per siurkstus, palaikyk. siaip, tu metu vynai po 10 metu gali buti birzgalai, nebet turi gera Rioja ar Navarra vyna. siaip, perkant rimta vyna gamintojas pasiulo kiek galima ji laikyti. skiriasi nuo gamintojo.
vynux
 
Pranešimai: 43
Užsiregistravo: 2004-01-06, 18:36:53
Miestas: Vilnius

Standartinė Vynai » 2004-01-29, 02:33:52

Dar pora žodžių pratęsiant vyno laikymo temą. Patys ispanai rekomenduoja Rioja regiono vynus brandinti iki 20 metų. Bet tie vynai tūri būti gero derliaus metų. Paskutiniai tokie buvo 1994-1995-ieji, todėl tų metų Gran Reservų ir derėtų paieškoti. Kiek dabar sufleruoja atmintis, Lietuvoje reiktų dairytis i Marques de Caceres, Martinez Bujanda ir El Coto gamintojus. O pvz. 1997-ieji Riojoje buvo gan prasti, todėl šių metų vynų pirkti brandinimui tikrai neapsimoka.
Norint vyną pabrandint dar ilgiau, tenka dairytis į garsiuosius Prancūzijos ar Italijos gamintojus.
Beje, Vintage, parasyk i forumą, kaip įsirenginėjai savo rūsį.
Vynai
 
Pranešimai: 172
Užsiregistravo: 2004-01-06, 14:27:59
Miestas: Vilnius

Standartinė aras » 2004-01-29, 22:59:25

Vynus(einamasias atsargas,kitu neturiu) laikau nebenaudojamoje saunoje.Temperatura pastovi! :lol: :lol: :lol:
aras
 
Pranešimai: 38
Užsiregistravo: 2004-01-26, 21:24:25
Miestas: Siauliai-Spalding

Standartinė vintage » 2004-01-30, 11:37:03

vienam zurnale (atrodo lenkiskam apie namu interjera) radau keleta nesudetingu brezineliu kaip pasigaminti stalaza vyno buteliams. brezinukus daviau specialistui ir paciam liko tik nutepti antiseptiku ir sumontuoti. 121 buteliu stalazas kainavo 70LT veliau "dasipirkau" dar 110. bet kada uzpildzius visa stalaza nesunku "priauginti" dar eile dvi ar tris. bet kuriuo metu jy galima isrinkti, persivesti (su lengvuoju automob) ir sumontuoti kitoj vienoj, - zodziu mobilus vyno stalazas, tiesa sudejau grindis, impregnavau antiseptiku (cia matyt mano klaida, nes medines grindys kiek mazina dregnuma, bet siaip rodo apie 65 pr) temperatura tiek ziema tiek vasara beveik vienoda - kinta l nezymiai, laikosi apie 14 lps. bandysiu izoliuoti duris, nes kitoje ju puseje apie 18, sutvarkiau apsvietima, aplink jokios vibracijos, zodziu aplinka neagresyvi, tik stiklainiai su uogienem ir buteliai su pomidoru sultim ir naminiu brendziu:)...ysivaziavau... sunku atpasakot, as pac nelabai ysivaizduociau to stalazo tik is pasakojimo. e-mailu galeciau atsiusti nuotrauka, jei kas planuos uzsiimti tuo. siaip mano planas buvo ten laikyti savo gamybos "vynioka" jau pora metu gaminu is vynuogiu, anksciau spaudziau serbentus... siemet planuoju prisipirkt nauju ugliu, radau vynuogyninka, tik dar nzn kurios vietiniu ziemu nebijancios veisles labiausiai tinka gamybai. O!, gal kas uzsiima naminio gamyba, noriu istobulint technologija, nes iki siol kiek skaiciau tiksliai niex nei technologinio proceso, nei temperaturu..... neaprasineja. aisq paziurejus pro langa aiskeja, kad lietuva dar negreit taps vyno krastas, bet klimatas syla, ka gali zinot... vienas senelis (vynuogininkas) mugej man yrodinejo, kad atrodo 2012 ar 20017 bus revoliucija ir suvalkija, aukstaitija ...bus zinomesnes pasauly uz bordeoux:) juokauju:) is esmes tai kam tas rusys, jei is laikymui tinkanciu turiu tik Marques de Caceres reserva 95m. (o gal ir tas netinka) gavau dovanu, - pats tokiu brangiu neperku.
vintage
 
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 2004-01-28, 13:37:17
Miestas: Vilnius

Standartinė aras » 2004-01-30, 20:45:12

1.Su medinem grindim tai cia tikrai prasovei.Kas stato nama ir nori irangti rusi,toje vietoje grindu net nebetonuoja,palieka zeme(zinoma jei gruntiniai vandenys labai giliai).Gaunasi labai naturali dregme.Jei turesi problemu del nepakankamos dregmes,tai pabandyk pastatyti kibira su vandeniu,gal pades.
2.Faktas kaip blynas - dar truputis globalinio atsilimo ir ieskokit slaitu orientuotu i pietus,jau kas kas o Rieslingas tai tikrai turetu augti.Kazkas rase,kad jis sekmingai buvo auginamas Prusijoje ~ XIV-XV a. :lol:
aras
 
Pranešimai: 38
Užsiregistravo: 2004-01-26, 21:24:25
Miestas: Siauliai-Spalding


Grįžti į Klausimai

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

cron