Apie maitinimo įstaigas

Pastabos įvairiomis temomis

Moderatoriai: Laimonas, vynux

Apie maitinimo įstaigas

Standartinė moria » 2004-01-31, 17:10:52

Sveiki,
tikiuosi, kad šiame forume galėsime pasidalint įvairiais įspūdžiais iš aplankytų restoranų,kavinių, barų.
moria
 
Pranešimai: 10
Užsiregistravo: 2004-01-26, 21:57:59
Miestas: Vilnius

Kavines retoranai

Standartinė vynux » 2004-01-31, 21:44:07

Zinoma, recenzijoms apie kavines, restoranus ir t.t. padarysime atskira tema, nes kuo daugiau nuomoniu, tuo geriau. Niekas neraso pas mus normaliu apzvalgu. arba jei raso, tai ju nedaug ir nedaznai. mes visada lauksime.
vynux
 
Pranešimai: 43
Užsiregistravo: 2004-01-06, 18:36:53
Miestas: Vilnius

Standartinė Vynai » 2004-02-01, 00:50:28

Bet kokios žinutės restoranų ir kavinių tema labai welcome. Ir nebūtina (jei tingit :lol: ) rašyt didelių apžvalgų - galit trumpai pasidalint savo įspūdžiais, kur buvot, ką valgėt, gėrėt, kaip vertinat ir t.t.
Vynai
 
Pranešimai: 172
Užsiregistravo: 2004-01-06, 14:27:59
Miestas: Vilnius

Standartinė moria » 2004-02-01, 20:56:12

Tai va, norėčiau ir pradėt.
Kadangi mėgstame kinišką maistą, tai progai esant apsilankome kinų virtuvės restoranuose. Iš visų aplankytų tokio tipo restoranų bene geriausias Vilniuje, mano nuomone yra "Pekino Antis". Ištiesų didelis patiekalų pasirinkimas, ne vien saldžiarūgčio skonio kiauliena, jautiena ar vištiena. Yra ir sriubų ir net ryklio peleką gali užsisakyt. Mes dažnai valgome varlių kojeles. Pirmą kartą jas ten ir paragavau, nors daug kas sako, kad skonis panašus į vištienos, tikrai su tuo sutikt negaliu, žodžiu verta paragaut.
Kainos čia nėra mažos, bet už jas gauni kokybišką maistą ir nereikia pamiršt, kad porcijos apskaičiuotos 2 asmenim. Dar iš ten ragautų patiekalų įsimnė tiršta ženšenio sriuba ir tikrai nenusivylėm paragavę karpio "Voverė"- čia jis ne tik labai skanus, bet ir labai skoningai patiekiamas.
Trūkumėliai, kad šis restoranėlis yra mažokas ir dažnai ten nebūna vietos :( . Kita vertus aplinka ten dėl to tikrai maloni. Yra apvalus stalas, kaip kinijoje, kurį sukant gali dalintis patiekalais. Yra minkštasuoliai. Padavėjos visada maloniai sutinka/išlydi, apsirengusiuos kinų drabužiais.
Gausi ir gėrimų pasiūla, jau arbatos tai gausybė rūšių, nors neesu didelis jos megėjas, bet jazminų arbata tikrai labai patiko. Daug vyno rūšių, gaila tik kad, kaip ir daugelyje kinų virtuvės restoranų, čia nėra didelio kavos pasirinkimo (nėra kapučino ir panašiai), nors juk ne to ten ir eini.
Gaminama ir nemažai desertų, mes dažniausiai užsisakom vaisius tešloje ir karamelėje, ne tik skanu, bet pirmąkart net keista, kai ayneša indelius su vandeniu į kuriuos turi dėti karšta, dar verdančia karamele apipiltus vaisių kamuoliukus. Beje, norėčiau patart, kad geriausias skonis yra kietesnių vaisių ir kurie nėra labai saldūs. Man skaniausios braškės, apelsinai, obuoliai. Nepatiko bananai, nes labai ištyžta. Beje, kas šiame restorane yra gerai, kad maistas yra atnešamas ant specialių padėklų, kurių pagalba yra nuolat šildomas, tai karamelė taip greit nesukietėja ir nereik paskiau jos gramdyt.
Galiu dar pridėt, kad šį restoraną mėgsta ir nemažai šou verslo įžymybių. Matėme ten Mildažytę, A.Greitai ir dar kitų.
O didžiausias trūkumas yra tas, kad kai ten apsilankau, tai pastoviai persivalgau!! :) :mrgreen:
moria
 
Pranešimai: 10
Užsiregistravo: 2004-01-26, 21:57:59
Miestas: Vilnius

Standartinė moria » 2004-02-02, 13:09:57

Sveiki dar karta,
nusprendziau parasyt dar apie viena restoraneli, kuri palankiau. Si karta tai yra "Terazza" restoranas Forum Palace rumuose.
Apsilankeme cia vestuviu metiniu proga, tad is anksto uzsisakeme staliuka, kuri mums maloniai parinko. Buvome keturiese. Noreciau pasakyt, kad vaizdas is sio restorano atsiveria tikrai nuostabus, gaila, kad neteko cia apsilankyt vasara, kai galima buvo pasedet lauke. Zmoniu buvo ne per daugiausiai, nors norint romantiskai pasedet, tai reiktu perspet, kad kamerines aplinkos kiek truksta.
Reikia pastebet, kad kainos siame restorane tikrai nera labai aukstos ir porciju dydis jas tikrai atitinka. Aptarnauja maloniai, neikiriai ir visada laiku prieina, pakeicia pelenines, maista atnesa vienu metu.
Valgeme salotas su krevetemis, ir keptos duonos uzkandi su varske ant varskes uztepu (deje man rodos, kad sio uzkandzio meniu nebera). Salotu buvo gan daug, o ir duonos uzkandis tikrai buvo gan idomus, tinka tiek prie vyno tiek prie alaus.
Uzsisakeme buteli vyno Santa Helena, kurio kaina cia gan padori (berods 45lt.). Mus aptarnavo jauna padaveja, kuri, matyt, buvo naujoke siame restorane, tad kartais padarydavo siokiu tokiu klaideliu, bet matesi, kad zmogus labai stengiasi ir tikrai nestokoja demesio, pagarbos klientui. Gan sunkoka jai buvo susitvarkyt su tuo vyno buteliu, bet tikrai nieko baisaus tame nematau.
Is karstu patiekalu valgeme firmini "Kotrynos" kepsni (praktiskai steikas), atnese tikrai nemaza porcija ir tikrai skanus ir pipiriuku nepagaileta. Taip pat uzsisakeme astrius vistienos kebabus ir cirskianciu vistienos juosteliu keptuvele. Kebabai buco tikrai skanus, o stai vistienos juosteliu keptuvele buvo nieko, taciau kitiem patiekalam tikrai nusileido. Megstantiems astresni maista siulau prie patiekalu uzsisakyt pipirini padaziuka, kuris tikrai "pipirinis".
Desertui valgeme vanilinius ledus kriauses krepselyje, tikrai nieko, nors kiek rugstoka, tarp kitko graziai apipavidalintas tas krepselis.
Bendroj sumoj keturiese pravalgem ir pragerem apie 180lt, bet tikrai tai buvo gerai praleistas laikas. Be to, tai buvo penktadienio vakaras ir kaip tik tada grojo gyva muzika, na gaila, tik kad atsisedome netoli koloneliu, tai gansunku buvo susikalbet ir siaip megautis muzika siuo atveju gan sudetinga.
Tai tiek
moria
 
Pranešimai: 10
Užsiregistravo: 2004-01-26, 21:57:59
Miestas: Vilnius

Standartinė aras » 2004-02-02, 20:51:36

moria rašė:...Uzsisakeme buteli vyno Santa Helena, kurio kaina cia gan padori (berods 45lt.)....




Kadangi Santa Helen'os didmenine kaina ~15 Lt,o cia jis kainavo 45,vadinasi koeficientas buvo lygus 3.
Jei Jus aplankote restorana,kurio antkainis vynui yra 2,5-3 karto didesnis uz vyno didmenine kaina,patikekit,Jus cia gerbiami.
Zinoma geriau butu 2 :wink:
aras
 
Pranešimai: 38
Užsiregistravo: 2004-01-26, 21:24:25
Miestas: Siauliai-Spalding

Standartinė moria » 2004-02-02, 22:00:25

Aras :arrow:
Santa Helena Gran Vino Merlot už 15lt? Kurioje parduotuvėje? norėčiau sužinot, o jei kalbam apie didmenines kainas, tai aš tiek vyno negeriu...
Man rodos parduotuvėje jis kainuoja apie 20lt. Be to kituose restoranuose (nekalbu apie prabangius) :Ephesus~38lt. , LIŪTŲ VARTAI~ 45lt, „Keisti ženklai“~38lt "Kristupo" kavinė~40, pube irgi berods apie 45lt. Taigi nemanau, kad tai jau yra super aukšta kaina, nors aišku visada norisi pigiau ir nieko čia nepadarysi :lol:
moria
 
Pranešimai: 10
Užsiregistravo: 2004-01-26, 21:57:59
Miestas: Vilnius

Standartinė moria » 2004-02-02, 22:27:45

Na jei jau aš čia šią temą pradėjau, tai pasistengsiu ir būt aktyviausiu jos dalyviu. Noriu parašyt apie apsilankymą restorane (na jei taip galima pavadint) "Carskoje Selo". Apsilankiau ten su draugais, tad aplinka mums visai tiko, nors žmonių ir daug, bet ne su mergina gi romantikos ieškot atėjome. Pasodino mus prie pat visrtuvės, tad galėjome "mėgautis" nuolat belakstančiais aplinkui padavėjais :) . Šiaip tai gal ir nieko baisaus būtų buvę, jei eitumėme ekspromtu ir nebūtų vietų, bet juk prieš tai dienos metu bandžiau ten skambint, kad užsisakyčiau vietą ir man buvo atkirsta, kad nėra reikalo, kad gerų vietų visada yra, mykčiojo mykčiojo, kol galų gale pasakė, kad rezervacijų jie išvis nedaro... Cūdų cūdai. Šiaip jau tai jie reklamavosi, kad kone kiekvienas ten einantis belaukdamas patiekalų gali pasivaišint saulėgrąžomis, tačiau mes jas gavome tik papildomai užsisakę ir jau gavę dalį patiekalų. Įdomu tai, kad čia lyg ir rusų restoranas (ką byloja ir tikrai neblogai įrengtas vidus- ypač fainas medis vyduryje patalpos), bet kai draugas pamėgino užsisakyt rusiškai, tai padavėje jį nudelbė tokiu žvilgsniu ir taip ištarė "KĄ", kad net glušas suprastų, kad jai rusiškas žodynas visai nepažįstamas.
Na žodžiu iš pat pradžių mus "nustebino" žaibiškas aptarnavimas (padavėjos laukėme gal 20 minučių), paskiau, kai priemė užsakymus, tai dar apie 30 minučių laukėme, kol atnešė pirmą patiekalą iš mūsų užsakymo, kiti valgyti gavo paeiliui, kažkur su 5-10min. intervalu. Be to kai kurie patiekalai, matyt, turėjo luktelt savo adresato. Kai bandėme užsisakyt dar alaus, tai padavėją gaudėme dar gal 15min. tai tiek apie aptarnavimą.
Maistas čia tikrai neblogas įskaitant, tai kad kainos tikrai nedidelės, o ir porcijos nemažos. Negaliu "atgamint" kiek tiksliai už ką suplojome, valgėme 3porcijas tuno salotų, po steiką, dar plius po porą alaus ir trise palikome apie 85lt. sakyčiau tikrai neblogas variantas. Be to, patiko sumanymas, kad kiekvienas, valgęs karštus patiekalus pateikiant sąskaitą gauna taurelę degtinės su agurkėliu užsikąst "na posošok" :D . Taigi, jei niekur neskubat, ar šiaip norit neblogai praleist laiką ne tokioje solidžioje kompanijoje, kad reiktų raudonuot už aptarnavimą, tai čia tikrai nebloga vieta tam.
Toks būtų mano subjektyvus komentaras.
moria
 
Pranešimai: 10
Užsiregistravo: 2004-01-26, 21:57:59
Miestas: Vilnius

Standartinė aras » 2004-02-02, 22:31:58

Pameciau nuoroda i labai gera straipsni :cry: ,taciau restoranai formuoja savo kainas pagal nusistovejusias taisykles.Man tikrai labai geras rodiklis restorano poziurio i klienta
Uz atskaitos pradzia imama didmenine kaina,nes pagal ja restoranai daro uzpirkimus,cia neturi reiksmes,kad ji mums neprieinama.Restoranu kritikai i ta ,mano mineta koeficienta labai atsizvelgia vertindami aptarnavimo lygi.Jei yra restoranas,kur si vyna galima nusipirkti uz 38 Lt,vadinasi savininkas pritaike "standartini" 2,5 koeficienta X didmenine kaina,kas labai padoru.Man tikrai labai geras rodiklis restorano poziurio i klienta.Belieka tik mintyse primesti ~didmenine kaina,20-30% antkainis ir gauni mazmenine.

Rusijoje ant Liebfraumilch yra uzdedamas 4-5 kartu antkainis :lol: Labai solidus vynas gaunasi :lol:
aras
 
Pranešimai: 38
Užsiregistravo: 2004-01-26, 21:24:25
Miestas: Siauliai-Spalding

Standartinė Vynai » 2004-02-03, 00:28:35

Pora žodžių dėl antkainių. Deja, bet Vilniuj, jei restoranas ne stoties rajone ir ne 10 km nutolęs nuo centro, ten nesitrina tipeliai su pamėlynavusiom nosim, tai pigesnių vynų didmeninę kainą reikia dauginti iš 3 arba iš 4. (kai kurie įsigudrina kainas pakelti net 6 kartus, bet , laimei, jų mažuma). Jei didmeninė vyno kaina virš 50 Lt, jis brangsta maždaug dvigubai. Ir tokios politikos laikosi beveik visi restoranai bei kavinės. Čia, manytume, vienas iš didžiausių stabdžių vyno kultūros plitimui, nes klientas, išvydęs tokią kainą, dažnai mieliau renkasi bokalą gero lietuviško alus.
Moria, siūlau žinutes apie aplankytus restoranus dėti ne vieną po kitos, o kaip naujas ir pagal pavadinimą, pvz. "Terraza", "Carskoje Selo" ir pan. Bus patogiau skaitytojams.
O dabar patys norėtume paklaust- kur Vilniuj geri steikai? Rašykit ir ne vilniečiai apie savo miestus.
Vynai
 
Pranešimai: 172
Užsiregistravo: 2004-01-06, 14:27:59
Miestas: Vilnius

Standartinė moria » 2004-02-03, 12:15:13

Vynai :arrow: del vyno, tai pilnai sutinku, kad antkainiai galetu buti ir mazesni. Del rasymo apie maitinimo istaigas, tai cia as jau atsiprasau, bet as juk ju nesirenku pagal abecele. Noarisi pradzioj aprasyt tuos, kuriuose teko daugiau ko paragaut, kazkiek ilgiau pasedet, o ne vien kavos uzejus isgert. Be to, kad ir butu pakankamai nedaug laiko praeje nuo apsilankymo, nes visuose restoranuose labai keiciasi meniu, padavejai, daznai net savininkai.
Del geru steiku, tai, kiek pamenu kazkas sake, kad labai geri steikai "El Gaucho Sano" Vilniuje, nors nei patvirtint nei paneigt to asmeniskai negaliu, nes ten nesilankiau. Dar, berods, "Marceliukes Kletyje" anksciau nieko steikai buvo, patiko Terazzoje, Carskoje selo, berods dar Markus ir ko nieko.
moria
 
Pranešimai: 10
Užsiregistravo: 2004-01-26, 21:57:59
Miestas: Vilnius

Standartinė Vynai » 2004-02-03, 13:56:03

Moria, tu mane kaidingai supratai. Siūlymas buvo ne aprašinėti restoranus pagal abėcėlę, o aprašinėjant naują restoraną dėti žinutę ne per opciją "atsakyti", o per "nauja tema" su to restorano pavadinimu. Pvz. rašai apie "Terraza", dedi naują temą su pavadinimu "Terraza" ir t.t. Dabar šitoj temoj jau 3 restoranai aprašyti, tačiau iš temos pavadinimo nematyt, kokie (reikia ją atsidarinėt ir viską iš eilės skaityt), o skaitytojui tikrai būtų patogiau iš pradinio temos pavadinimo matyti, apie ką bus kalba.
Vynai
 
Pranešimai: 172
Užsiregistravo: 2004-01-06, 14:27:59
Miestas: Vilnius

Standartinė moria » 2004-02-03, 17:11:41

Vynai :arrow: daba supratau. O.K. kai sumastysiu dar parasyt, tai taip ir padarysiu. Tiesiog nesinorejo daug temu atidarinet nauju 8)
moria
 
Pranešimai: 10
Užsiregistravo: 2004-01-26, 21:57:59
Miestas: Vilnius

Standartinė puse experto » 2004-07-28, 21:45:45

norechiau paprieshtarauti del vyno kain vilniaus restoranuose. Paprastai dedamas 100 procentu antkainis, o jei restoranshchikai kazzka dar ir ishmano apie vyna ir nori, kad ji gertu restorane, deda viso labo tik 30-50 procentu.Uzeikit pvz i choco lux gedimino prospekte ,kur galima butu pagirti savininka uz vyno populiarinima savo kavinukej. ten buteliniam vynui antkainis nuo 20 proc. Anot jo ,akm laikyti vyna ant lentynos puse metu su 200 proc., jei galima per ta laika parduoti gerokai daugiau vyno su 20-30 proc.
tas pats ir Senojoj pasagoj.
puse experto
 

mano liza

Standartinė Mandarinas » 2004-08-26, 16:31:32

Mano Liza viesbucio restoranelyje Vilniuje Ligonines gatveje vyno kainos ir nesikandzioja.
Mandarinas
 

Kitas

Grįžti į Pastabos įvairiomis temomis

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

cron