SANTA HELENA LATE HARVEST 2001 (Čilė) 91/100, 30lt

Vynų degustacija

Moderatoriai: Laimonas, vynux

SANTA HELENA LATE HARVEST 2001 (Čilė) 91/100, 30lt

Standartinė Vynai » 2004-11-29, 18:34:58

Griebkite šį vyną. Ieškokite UAB Mineralinių vandenų firminėje parduotuvėje, kur jo kaina tik 26 lt. Labai geras vėlyvo derliaus vynas. Ryškus ir mielas svarainių, botryčio ir tepaliuko aromatas, lydimas medaus skonio. Geras poskonis. Atšaldykite iki +10. Būtinas šv. Kalėdų antrą dieną. Ragauta 2004 lapkritį.
Vynai
 
Pranešimai: 172
Užsiregistravo: 2004-01-06, 14:27:59
Miestas: Vilnius

del Santa Helena Late Harvest

Standartinė zanooda » 2004-12-28, 18:10:45

jo, kolegos ...

jei mulkinat liaudi - turekit saika.
Botrytis Cileje yra tik nedidele isimtis, nes jo populiacijai trukdo vietines gamtos salygos. Jei Cile galetu megautis Botrycio teikiamais privalumais, tai Santa Helena Late Harvest butu kotiruojamas ne prasciau nei ANTINORI MUFFATO DELLA SALA UMBRIA.
Na ir apskritai galima daug ka iskesti.
Bet aromato apibudinimas "botryčio ir tepaliuko aromatas" labiau primena santechniko pezalus apie vaisiuka nei vyno ekspertu konkretaus vyno degustacijos aprasa... :evil:
zanooda
 

Standartinė Vynai » 2004-12-28, 22:36:31

Gerb. Zanooda,
sveikiname su Naujaisiais metais, gal bloga nuotaika siek tiek atlegs :lol:
Siaip jau siulytume pasidometi, is kokiu vynuogiu pagamintas Santa Helena vynas ir ar vienas is tu vynuogiu tipiniu pozymiu nera benzino/tepalo kvapas. O kad nereiktu vargintis, pasakysime, jog tai Riesling, apie kuri pvz. Tomas Stevensonas raso "the finest Rieslings develop a vivid and zesty bouquet that may be referred as "petrolly". Santa Helenoje kaip tik juntamas atidirbusio tepalo kvapas ir tai yra sio vyno privalumas, o ne trukumas.
Vynai
 
Pranešimai: 172
Užsiregistravo: 2004-01-06, 14:27:59
Miestas: Vilnius

zanoodai

Standartinė Vermišelis » 2004-12-29, 13:39:40

as aprasyme nemaciau, kad sxakytu, jog tai botrytinis vynas. kvepet viskuo gali. o kad zanooda neino, jog rieslingai gali tureti tepalini-dyzelini kvapa, tai reikia daugiau skaityti. geru nauju metu!
Vermišelis
 

dėl botryčio

Standartinė Bitė Maja » 2004-12-29, 16:29:23

Yra tų botrytinių vynų Čilėje: pvz. Villard EL NOBLE Botrytis Sauvignon Blanc Casablanca Valley - Halves Casablanca Valley. internete pasiskaitykit, kad botrytis Čilėje ne toks jau retas svečias.
Bitė Maja
 

Standartinė zanooda » 2004-12-29, 18:08:44

heh :)

na na, ekspertai :)))

1. pradekim nuo elementarumu - importuotojo aprasymo :
http://www.mv.lt/produktai?folder=64&item=cil_vyn_008

2. Is ko gaminamas visas Santa Helena asortimentas domejausi ne maziau nei Jus.

3. as zinau kas budinga Riesling'o aromatui. Nensutebinote.

4. Terminas "petrolly" yra zodzio petroleum selngas, pazodziui verciamas kaip naftos produktas, nors pasauliniai vyno ekspertai turi omenyje buten t dyzeliniu degalu kvapa o ne "atidirbusio tepalo". Be to sis aromatas budingas daugiau siaures Vokietijos rieslingams, o ne Ciles vynams.

5. Cituoju Jusu post'a: "Ryškus ir mielas svarainių, botryčio ir tepaliuko aromatas, lydimas medaus skonio" .
Ar junginys "botryčio ir tepaliuko " - tikslus sio vyno aromato sudedamuju komponentu apibudinimas ? Ar tikrai zinote kuo kvepia Botrytis ?
Ar buvote Italijos vynuogunuose dregno bet silto spalio pradzioje ??? Glaudete sio kilnaus pelesio glamoneta uoga prie nosies ?
O "tepaliukas" ? Kas tai ? Visnevskio tepaliukas ? Is kur tulam Jusu puslapiuko lankytojui zinoti ka slepia mistiskas terminas "tepaliukas" ?

Nykus diletantiskas poziuris i tauriuosius gerimus. Ir dar stebimes kodel Lietuvoje tokia zema vynu vartojimo kultura....

Respect.

Zanooda.
zanooda
 

apie Forumą

Standartinė Vynai » 2004-12-30, 11:29:58

Čia bendra žinia: Forumas skirtas normaliai diskusijai, o ne piktiems emociniams protrūkiams. nerašykite piktų laiškų - rašykite ramius, linksmus, bet konstruktyvius.

tiesa tokia, kad vynas yra kaip ir gyvas organizmas: keičiasi. priklauso nuo laikymo salygu, jo vystymosi ir pan. net tos pacios dezes ir skirtingu butelių vynas. daug vynų turi pradinius aprašymus, bet tai nereiškia, kad jis išlieka visada tokie pat. mes niekada nesivadovaujam išankstiniais aprašymais ir kolegialiai nutariame, kas vyne vyrauja.

del sinonimu ar lietuviškų atitikmenų neverta ginčytis. "tepaliukas, dirbtuvės, dyzeliukas" yra bendri pavadinimai. skaitantys vyno recenzijas žino apie ką kalbama. be to, vyno apžvalgos susiję su metaforomis. o tepalinis-dyzelinis rieslingų kvapas būdingas tiek pat ir Mozelio rieslingams.

>Ar junginys "botryčio ir tepaliuko " - tikslus sio vyno aromato >sudedamuju komponentu apibudinimas?

pakakamai tikslus, nes jis yra vyraujantis.

>Ar tikrai zinote kuo kvepia Botrytis ?

žinome. ragavome ne viena ir net ne 5 botrytinius vynus, kainuojančius krūvą pinigų.

Ar buvote Italijos vynuogunuose dregno bet silto spalio pradzioje ??? Glaudete sio kilnaus pelesio glamoneta uoga prie nosies?

Patirties užtenka. Su Aldona is Zarasų teko apsikabinti ir prisiglausti prie Stelmužės ąžuolo

http://vaizdai.licejus.lt/lkk/abg

ir serbentų krūmokšnius. Teko apsibraižyti agrastuose ir paskęsti tulpanuose. Pvz. Cabernet Sauvignon vynas juodaisiais serbentais ir nekvepia, pridėjus jų kekę prie nosies - vyno kvapai yra susiję su aromatais, pakenkančiais iš gerklės į nosiaryklę, nes liežuvis teatskira tik saldumą, kartumą, rūgštumą ir sūrumą.

>Nykus diletantiskas poziuris i tauriuosius gerimus. Ir dar stebimes kodel >Lietuvoje tokia zema vynu vartojimo kultura....

požiūris nei nykus nei diletantiškas. tai nyki, jūsų Tamsta, emocinė būsena. linkime, kad ji pasitaisytų prieš Naujuosius 2005 metus. o mūsų puslapis, mes žinome ir tikime, padeda vystytis vyno kultūrai. diplomuotus enologus lietuvius suskaičiuotume, ko gero, ant dviejų rankos pirštų, tad visi mes besimokantys ir entuziastingi diletantai arba, kaip mūsų bičiuliai juokauja, esam vyno mėGĖJAI :), nemirę ir tuo patenkinti. Linksmų Naujų!
Vynai
 
Pranešimai: 172
Užsiregistravo: 2004-01-06, 14:27:59
Miestas: Vilnius

?

Standartinė Baz baz » 2004-12-30, 13:22:46

kiek aistru, kiek emociju. bachuriukai ir panikes, stabdykit arklius. Naujieji poryt.
Baz baz
 

Standartinė stra-vynoklubas » 2004-12-31, 15:12:17

sakyčiau, kad labai įdomi diskusija išsivystė. ir visai nereikia jos stabdyti. jei ne toks nuomonių susikirtimas, kai kas nebūtų tiek dėmesio skyręs šiam brandui ar čilei.

šį vyną gėriau tik vasarą. tada jis man pasirodė gerokai paprastesnis, nei vynai.com aprašė. pajutau svarainių, citrusinių aromatus, neypatingai didelis saldumas gražiai derėjo su gaivia rūgštele. už tokią kaina- garbingas vynas.
tačiau abejočiau dėl noble rot, nes nieko artimo tam neatpažinau. o kad bręstant rieslinge galėjo atsirasti dizelio ar kerosino kvapo - gana realu. gal dabar ten jo ir yra, nors toks greitas brendimas kelia įtarimą dėl šio vyno ilgaamžiškumo.

todėl nereiktų lyginti šio vyno su Mufatais, Sauternais (ar jų broliais Cadilac'ais) ar Tokajais.
Būtų teisingiau su saldesniais (~ "auslese") rieslingais (o jų jau yra keletas ir lietuvoje).

jei vynuogių uogas valgyti, o ne kvėpinti ar glostyti skruostais, galima pajusti tai, ką vynui perduos uogos: ir vaisinius kvapus ir medų, ir pelėsinį sūrį.

linkiu gerų 2005 metų.
stra-vynoklubas
 

dar

Standartinė vynux » 2004-12-31, 17:24:09

Dėkui už sveikinimus. Diskusija turi būti, bet korektiška, o ne emocijų nevaldymu, nors Lietuvoje internetinėse diskusijose dažnai duodama valia liežuviui ir pirštams - menka kultūra, deja.

pritariu, kad tai garbingas ir dėmesio tikrai vertas vynas. niekas nesako, kad jis botrytinis, bet turėjo botryčio vynams būdingo kvapo niuansų - teko ir Vyno klube ne vieną ragauti.

Gal būt vyno brendimas keičia vyraujančių kvapų sudėtį, tad iš santykinai nebrangaus vyno nereikia reikalauti didelio elementų ilgaamžiškumo. Vynas tikrai geras. Visiems linksmų ir prasmingų 2005 m.
vynux
 
Pranešimai: 43
Užsiregistravo: 2004-01-06, 18:36:53
Miestas: Vilnius


Grįžti į Degustacijos

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

cron