naminis vynas

Klausimai ir atsakymai

Moderatoriai: Laimonas, vynux

naminis vynas

Standartinė gint » 2004-02-27, 17:40:39

Jau apie 10 metu gaminu naminius vynus. Tam naudoju Lietuvoje uzaugintas vunuoges, serbentus, vysnias, obuolius. Paskutiniu metu pradejau eksperimentuoti su tokiais vaisiais kaip bananai, kivi, apelsinai. Rezultatai gavosi gana neblogi, as manau, kad ir namu salygomis galima pagaminti neblogu vynu. Noreciau pasidalinti patirtimi ir ziniomis, gal atsiras norinciu, nes siame tinklalapyje apie namini vyna nera jokios info.
gint
 

Standartinė Vynai » 2004-02-27, 21:49:19

Mielai kviečiam pasidalint patirtim. O iš kokių vynuogių veislių darai vyną?
Atvežtinių ar vietinių? Kokias mieles naudoji?
Vynai
 
Pranešimai: 172
Užsiregistravo: 2004-01-06, 14:27:59
Miestas: Vilnius

Standartinė moria » 2004-02-27, 22:24:57

Labai norėčiau, kad pasidalintum, nes pats labai noriu pasigamint naminio vyno, bet nelabai išmanau, kaip.
moria
 
Pranešimai: 10
Užsiregistravo: 2004-01-26, 21:57:59
Miestas: Vilnius

Standartinė gint » 2004-03-01, 19:05:59

Aš manau, kad tinka visos vynuogių rūšys, auginamos Lietuvoje, svarbu , kad būtu prinokusios. Mielių nenaudoju, nes vynuogių vynas gerai gyvena ir be jų, tačiau jei yra galimybė gauti kultūrinių vyno mielių, tai geriausiai raugti su mielėmis. Tada vynas dvigubai greičiau išgyvena ir jo kokybė būna geresnė.
Teko girdėti , kad pas mus turguose kartais būna vyno mielių, sufasuotų pakeliais 25 litrams vyno, pagamintos Švedijoje, išfasuotos Lietuvoje, kaina 5 Lt. Man neteko jų užtikti, jeigu kas išbandėte, parašykit.
Vyno užraugimui vietoj mielių dažniausiai naudoju savo gamybos raugą. Vasarą jį pasigaminti labai paprasta: 2 stiklinės šviežių braškių, 1 stiklinė vandens, 0.5 stiklinės cukraus. Viską sutrynus ir išmaišius 3 dienas laikyti šiltai ir tamsoje. Paruoštą raugą šaldytuve galima laikyti 10-14dienų. Į vyno gamybai paruoštas sultis įpilti 2-3 proc. raugo. 20 l buteliui reikia apie 0.4 - 0.6 l raugo.
gint
 

Standartinė vintage » 2004-03-16, 16:06:46

saunu, kad yra zomiu kurie taip entuzijastingai gamina patys. as su vynuogem pradejau pries 4 metus. bet dar neparagavau (reikia skubiai pasitikrint sveikata), o jei rimtai tai 2002 metu kazkoks drumstas ir nesiruosia skaidret.
o siaip gal jus turit istobuline technologija, - labai ydomu butu suzinot visas smulkmenas. gal technologija ir receptura turite skaitmeniniam formane? puiku butu gauti el. pastu.
as skaitineju yvairia literatura, pastaruoju metu "vyno gamybos paslaptys" berds raso brite, moteriske. yra ir ydomiu dalyku, bet kai vyna siulo gaminti is morku nuoviru ar is kitu darzoviu, tai....
as vedu zurnala ir kas kart vis stengiuosi parasyk kuo aiskesne santrauka sau ir kitiems.
na tai kaip del tos technologijos skaitmeniniam pavidale, - ar tai gimines receptas, paslaptis?
tiesa. tu svedisku mieliu pirkau mugeje (atrodo kaziuko praeitas metais.)
vintage
 
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 2004-01-28, 13:37:17
Miestas: Vilnius

gerb. vintage

Standartinė gint » 2004-03-25, 19:13:56

Bandziau Tau nussiusti vyno gaminimo recepta, bei siokiu tokiu patarimu, bet tuo e-mailu, kuris matosi ekrane, neina.
gint
 

Re: naminis vynas

Standartinė nauris » 2004-04-05, 18:09:45

mano vynuoges dar neuzaugo, todel noreciau ka nors isgirsti apie sidro gamyba. manau tai paprasciau. beje, kaip su cukraus kiekiu lietuviskose vynuogese?
nauris
 

Re: naminis vynas

Standartinė Darius » 2005-10-02, 21:40:47

gint rašė:Jau apie 10 metu gaminu naminius vynus. Tam naudoju Lietuvoje uzaugintas vunuoges, serbentus, vysnias, obuolius. Paskutiniu metu pradejau eksperimentuoti su tokiais vaisiais kaip bananai, kivi, apelsinai. Rezultatai gavosi gana neblogi, as manau, kad ir namu salygomis galima pagaminti neblogu vynu. Noreciau pasidalinti patirtimi ir ziniomis, gal atsiras norinciu, nes siame tinklalapyje apie namini vyna nera jokios info.
:D :D :D :D tai dawai parasyk i operis@one.lt kaip padaryti obuoliu wyna
Darius
 

Standartinė FuGazi » 2006-01-25, 18:54:23

skaniai2@yahoo.com - labai buciau dekingas uz nora pasidalint praktine patirtim :)

O siaip turiu klausimu:

Kaip jus kovojat su mieliu skoniu vyne. Kaip ji eliminuoti? Daznai perpilinet ar dar kazkaip?


Jeigu padauginau cukraus, ir vynas per saldus. Tai dabar skatinti rugima? ta prasme dadeti meiliu/raugo,etc. ?


Aciu.
FuGazi
 

kaip pasigaminti sidro

Standartinė aurimas » 2006-10-06, 00:33:25

neturiu patirties sidro gamyboje parasykit kaip ji pasigamint jus turit geresne patirti atsiuskit i 696velnias696@one.lt
aurimas
 

kaip pasigaminti namini vyna

Standartinė Ewann » 2006-10-12, 23:30:37

gint sakei galetum pasidalint informacija del naminio vyno tai gal galetum parasyt man i email recepta :) Gashliuz@one.lt
Ewann
 

Re: kaip pasigaminti namini vyna

Standartinė falck » 2006-12-06, 21:19:36

Gal kas zinot kur Vilniuje galima gauti vyno mieliu ir buteliu uzdarymo iranga, kamsciu? buciau labai dekingas uz info :wink:
falck
 
Pranešimai: 5
Užsiregistravo: 2006-11-25, 22:35:13
Miestas: Vilnius

Re: naminis vynas

Standartinė PTK » 2008-11-19, 11:48:39

Dėl vyndarių įrangos
Lietuvoje parduodamas labai ribotas asortimentas. Labai daug įrangos bei priedų aš asmeniškai užsisakiau internete, Iš Anglijos ir JAV. Atsisiūsti galima pačių įvairiausių vyndario reikmenų. ir gana nebrangiai. Tik angliškai reikia šiek tiek suprasti ir aišku žinoti ko nori. Internetinių parduotuvių vyndariams yra galybė. Pagooglinkite ir surasite. Tikriausiai yra ir vokiškų ar prancūziškų internetinių parduotuvių. Aš nebandžiau.
PTK
 
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 2008-11-18, 14:43:42


Grįžti į Klausimai

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 5 svečių

cron