Puslapis 11

Vyno spalva

StandartinėParašytas: 2005-09-20, 18:20:58
Vega
sprendziu mysle, ar vyno spalva svarbi vynui. jei vynas nefiltruotas, tai jis neskaidrus. ar tai blogai? kai kurie vyndariai visai nefiltruoja. ar butinai vynas turi gerai atsispindeti? is kitos puses, visi megsta tamsios spalvos vynus, tai jei pinot noir bus blyskesne, tai spalvos stiprumas bus trukumas? o gal i spalva nerikia kreipti demesio. svarbiausia paziureti, ar nera blogos oksidacijos. kvapas ir skonis daugiau pasako.

StandartinėParašytas: 2005-09-22, 17:24:58
vale
isgirdau kalbant, kad baltas vynas yra balinamas dedant kazkokio fermento ar dar kazko. ar galite paaiskinti ar tai tiesa?

StandartinėParašytas: 2005-10-27, 21:47:01
eugenijus
baltas, t.y. desertinis (Sauternes) - i kuri dedamas sulpher, bet i kitus (bent jau ne Cote D'Or) tai nezinau. Niekur negirdejau.