Jau pats metas gaminti pieniu vyna, todel siulau savo recepta. Jeigu kas darote kitaip - parasykit.
Bendras turis - 18 litru.
Reikia: 10 l. pieniu ziedeliu (nuskintus tik geltonus vidurelius, nes zalieji lapeliai duos kartuma); apie 4 kg cukraus (pirmas dejimas -1 kg, po 4, 10,20 dienu dedame po 1kg); 20g. citrinos rugsties; 5g. maistinguju medziagu (amonio clorido NH4Cl); 10 vnt apelsinu (gerai nulupti virsutini ir baltaji sluoksnius ir visa minkstima sumaigyti); 900 g. razinu be kauliuku.
Ziedelius uzpilti siltu vandeniu, istirpinti 1 kg. cukraus ir sudeti visa kita. Laikyti atvirame inde, apristame marle, siltoje patalpoje, kiekviena diena pamaisyti ne maziau 2 kartus. Po 4-5 dienu nuspaudziame ir iskosiame, istirpiname 1 kg. cukraus, supilame i rauginimo inda su vandens uztvara.
Pieniu vynas tinka vartojimui kai pasibaigus silpnajam rugimui dar ji palaikysime apie metus laiko.