Pieniu vynas

Klausimai ir atsakymai

Moderatoriai: Laimonas, vynux

Pieniu vynas

Standartinė gint » 2004-04-29, 17:55:45

Jau pats metas gaminti pieniu vyna, todel siulau savo recepta. Jeigu kas darote kitaip - parasykit.
Bendras turis - 18 litru.
Reikia: 10 l. pieniu ziedeliu (nuskintus tik geltonus vidurelius, nes zalieji lapeliai duos kartuma); apie 4 kg cukraus (pirmas dejimas -1 kg, po 4, 10,20 dienu dedame po 1kg); 20g. citrinos rugsties; 5g. maistinguju medziagu (amonio clorido NH4Cl); 10 vnt apelsinu (gerai nulupti virsutini ir baltaji sluoksnius ir visa minkstima sumaigyti); 900 g. razinu be kauliuku.
Ziedelius uzpilti siltu vandeniu, istirpinti 1 kg. cukraus ir sudeti visa kita. Laikyti atvirame inde, apristame marle, siltoje patalpoje, kiekviena diena pamaisyti ne maziau 2 kartus. Po 4-5 dienu nuspaudziame ir iskosiame, istirpiname 1 kg. cukraus, supilame i rauginimo inda su vandens uztvara.
Pieniu vynas tinka vartojimui kai pasibaigus silpnajam rugimui dar ji palaikysime apie metus laiko.
gint
 

pienės

Standartinė Deputatas » 2004-04-30, 11:14:34

jo, Kerbedis dainavo kažką panašaus tokio vyno prisisrėbęs. egzotika.
Deputatas
 

pieniu vynas

Standartinė zydrex » 2004-08-13, 16:32:03

paeksperimentavau su pienemis.Kibira pieniu galvuciu uzpyliau verdanciu vandeniu ir para laiko laikiau.Po to pienes nusausinau.Gautą arbata praskiedziau vandeniu,idejau cukraus ir Svedisku vyno mieliu........
Greitasis rugimas praejo stypriai,letas -labai letas,dabar neburbuliuoja-bresta turbut.Nervina skaidrumas,kazkokia balksva spalva.Taip turi buti,ar dar nuskaidres?Skonis dabar svelnus,saldokas,kvepia medum ir razinomis.
zydrex
 

pienes

Standartinė gint » 2004-08-24, 12:30:47

Labai malonu, kad atsiliepia zmones, kurie daro namini vyna, eksperimentuoja. Manau ateis toks laikas, kai galesime skelbti naminio vyno degustacijos konkursus.

Jeigu pieniu vynas nebeburbuliuoja, butinai ji reikia nupilti nuo nuosedu, pravedinti (apie 10 -15 min stipriai plakti, kad isgaruotu visos anglies dioksido dujos, labai gerai plakasi su elektriniu mikseriu), pastatyti i vesesne tamsia patalpa (apskritai visi vynai, ipac sviesus, visose jo darymo fazese turi buti tik tamsoje) ir kas 3 men nupilineti nuo nuosedu. Po 9 men. vynas bus skaidrus ir malonaus skonio.
gint
 

Pieniu vynas

Standartinė Zydius » 2004-09-06, 20:48:37

Pasinaudojau kolegu patarimu.Silicio koloidinis tirpalas su zelatina puikiai nuskaidrino vyna.Tiesa,skaidrumas nera toks briliantinis kaip vynuogiu vyno.Spalva -siltai gelsva su zalsvu atspalviu.Skonis svelnus saldziarugstis,gyliai gerkleje paliekantis gaivinanti kartuma.Sakyciau-eksperimentas pavyko :lol:
Zydius
 


Grįžti į Klausimai

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 41 svečių

cron