konservantai

Klausimai ir atsakymai

Moderatoriai: Laimonas, vynux

konservantai

Standartinė valiukas » 2004-03-23, 12:59:24

Mėgstu Italija, esu buves Abruzzo regione, kur vartojau vietinį vyną. Prisiminimų atgaivinimui Akropolio Hypermaximoje nusipirkau 'Canaletto Montepulciano d'Abruzzo DOC, 2001" , gamintojas Casa Girelli S.p.A., vežėjas - UAB "Eugesta". Lietuviškoje anotacijoje parašyta "Sudėtis: vynuogių vynas, antioksidantas E224". Ar čia tik išimtis, ar jau su visam tokie laikai atėjo, kad ir vyną chemizuoti pradėta?
valiukas
 

Standartinė Vynai » 2004-03-23, 16:37:24

Sunku pasakyt, kas yra tas E 224, bet spetume, kad tai sieros dioksidas, kuri naudoja labai daug vyno gamintoju. paprasciausiai daugelio saliu gaminamuose vynuose nereikalaujama to rasyti, tuo tarpu ant pagaminto arba importuojamo į JAV vyno butelio etiketes gana daznai galima rasti uzrasa "contains sulfites", nebent jei vynas butu ekologiskai svarus (organic). To reikalauja JAV istatymai, kadangi yra zmoniu, alergisku sierai ir amerikieciai tai grieztai reglamentuoja.
Svarbu vyndariui sieros dioksido neperdozuoti, nes tuomet vyne atsiranda supuvusiu kausiniu kvapas.
Siaip jau ir druska laikoma konservantu ir turi savo E koda.
Vynai
 
Pranešimai: 172
Užsiregistravo: 2004-01-06, 14:27:59
Miestas: Vilnius

koks konservantų poveikis sveikatai ir skoniui?

Standartinė kiori » 2004-10-17, 18:21:27

Danai pradėjo importuoti vyną ir į Lietuvą. Nusipirkau čilietišką "Santa Rita" (Cabernere) ir skaitau - konservantas Sulfitter (daniškai). Įdomu, koks šių konservantų poveikis sveikatai ir kodėl kiti importuotojai Lietuvoje nerašo apie vyno priedus?
Juk renkantis tokį gėrimą tiesiog būtina žinoti ir apie priedus. Gal kuo tauresnis vynas, tuos sunkiau jame aptikti priedų?
kiori
 

brandinimas ir konservantai

Standartinė kiori » 2004-10-17, 18:24:18

beje - kaip brandinti vyną su konservantais? :-))
Ar tai išvis įmanoma??
kiori
 

Standartinė Vynai » 2004-10-17, 23:23:18

Na, apie tai jau kalbėjom 2-je žinutėje. Dauguma vynų turi konservantų. Amerikiečiai labai jautriai į tai reaguoja, nes kai kurie konservantai gali sukelti alerginę reakciją, nors tokių atvejų užfiksuojama labai retai. Tuo tarpu ES reikalavimai ne tokie griežti ir čia vynas nėra ženklinamas kaip turintis konservantų. Galbūt Danijoje toks ženklinimas privalomas. Tiesą sakant, Lietuvoje dar neteko matyti "organic" vyno, nors Vakaruose jo populiarumas auga.
Vynai
 
Pranešimai: 172
Užsiregistravo: 2004-01-06, 14:27:59
Miestas: Vilnius


Grįžti į Klausimai

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 30 svečių

cron