dariau vyna, bet gavosi sultis

Klausimai ir atsakymai

Moderatoriai: Laimonas, vynux

dariau vyna, bet gavosi sultis

Standartinė anfora » 2004-03-03, 15:34:07

Sveiki, situacija, tokia: bandzhiau padaryti vynus ish obuoliu ir Lietuvoj augintu melynu vynuogiu (veisliu nezhinau). Ishspaudzhiau sultis, 10-chiai litru sulchiu imechiau apie 3 kg. cukraus ir palikau ,,burbuliuoti". Kai burbuliavimas baigesi, nupyliau, ishmechiau drumzles , butelius ishploviau, ,,vyna" pavedinau pusdieni ir vel i butelius supyles uzhdariau taip kaip ,,burbuliavimui". Po keliu savaichiu vel pakartojau procedura (nupyliau, ishmechiau drumzles ir vel supyliau). Nusipirkau parduotuvej spirotometra, imerkiau pradzioj i vynuogiu ,,vyna", po to i obuoliu, rezultatas abiem atvejais tox: stiprumas - 0, saldumas - 25 proc.
Gal kas paaishkintu, ka ash chia ne taip padariau, o gal spirotometras ,,lievas" pasitaike. pgal skoni, tai abu gavosi stipriai saldus.
anfora
 

Standartinė gint » 2004-03-05, 13:37:54

Isspaustas vynuogiu sultys ne maziau kaip per puse reikia atskiesti su vandeniu. Obuoliu sulciu galima neskiesti. Cukru reikia deti porcijomis ne maziau kaip per tris kartus. Po 7 -10 dienu kai burbuliavimas sumazeja, deti antra porcija cukraus, trecioji porcija dedama dar po 2-3 savaiciu. 10 litru turi uztekti ne daugiau kaip 2.5 kg cukraus (sudeto per visus 3 kartus).
Jusu atveju greiciausai sultys uzsikoncervavo nuo didelio cukraus kiekio (zuvo vyno mieles).
gint
 

Standartinė Vynai » 2004-03-05, 20:32:42

O kam tas sultis reikia skiesti vandeniu?
Vynai
 
Pranešimai: 172
Užsiregistravo: 2004-01-06, 14:27:59
Miestas: Vilnius

Standartinė Svečias » 2004-03-09, 14:03:13

o kas butu jei idechiau vyno mieliu, gal butu galima ka nors pataisyti?
Svečias
 

Standartinė anfora » 2004-03-09, 14:07:54

o beje, kur galima isigyti vyno mieliu?
anfora
 

Standartinė gint » 2004-03-09, 17:14:01

Sultys skiedziamos vandeniu tam, kad sumazinti ju rugstinguma. Paprastai vynas turi tureti 6-7 g. rugsties 1 litre. Pavyzdziui obuoliu sultys turi 8 g. rugsties 1 l., raudonieji serbentai - 23 g., juodieji serbentai - 20 g., vysnios - 18 g., agrastai - 16g. Juo sultys rugstesnes, tuo daugiau reikia skiesti su vandeniu. Taip pat reikia ivertinti, kad vynui rugstant yra sunaudojama apie 1g rugsties 1 litrui vyno.
Vyno stiprumas priklauso nuo to, koki kieki cukraus idesime. Apytiksliai yra paskaiciuota, kad 20g. cukraus 1 litre padidina vyno stipruma 1 laipsniu. Is to seka, jeigu mes norime gauti 11 laipsniu stiprumo vyna, turime ideti 220 g. cukraus i 1 litra. Taciau vaisiai ir uogos taip pat turi tam tikra cukraus kieki, todel pridetinio cukraus reikia deti siek tiek maziau.
gint
 


Grįžti į Klausimai

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 4 svečių

cron