Puslapis 11

Kuciu stalui???

StandartinėParašytas: 2005-12-20, 18:57:36
Ervis
Gal kas galetu parekomenduoti, geriau is patirities, tinkamiausio vyno kuciu vakarienes stalui?? :roll: Ir is vis koki vyna geriate per kucias?
Labai aciu :wink:

StandartinėParašytas: 2005-12-21, 11:21:08
stra
jau pernai ties šiuo klausimu susikirto sacrum ir profanum apologetų kalavijai :?
mūsų šeima šiam vakarui pasistatyrime ant stalo riesling kabinet is moselio - nedaug alkoholio, dera prie žuvies, salstelėjimu maloniai paskanina ir pyragėlius, o reikalui esant gal atlaikys ir silkės ataką. manau, kad gana neblogas variantas būtų ir klasikinis rausvasis iš pietryčių prancūzijos arba penedes ispanijoje.

per šv. Kalėdas

StandartinėParašytas: 2005-12-21, 12:24:47
katalikas
aš, kaip besistengiantis būti kataliku, per Kūčias alkoholio negersiu. gražus ir prasmingas gestas. o atsikimšime per šv. Kalėdas, kai švęsime, o ne lauksime.

StandartinėParašytas: 2005-12-21, 13:27:01
Svečias
To- Katalikas... Nemokant gerti ir kefyras gali tapti alkoholiniu gerimu... Jusu ziniai teisingai vartojant vynas yra neatskiriamas maisto priedas o ne alkoholinis gerimas..

StandartinėParašytas: 2005-12-21, 13:28:47
Ervis
O ka manote del azuolinio Chardonnay prie kuciu stalo? Arba "Božole"? :roll:

StandartinėParašytas: 2005-12-21, 16:28:08
katalikas
taip taip, žinau, labai NEMADINGA sakyti vartotojiškoje visuomenėje, kad esi katalikas. kvepia vos ne naftalinu, ar ne? :) nemodernu, reakciška, konservatyvu. niekas tokių vertybių negrūda, bet reikia jas gerbti. vieną dieną, ypač Kūčių vakarą be vyno labai prasminga praleisti, kaip ir per Adventą turėti laukimo, o ne vartojimo nuotaiką. aš rinkčiausi baltą tvirtesnį rieslingą su minerališkais tonais, nebent per Kūčias mėsą pilna burna kimšite :) o vynas, aišku, kad maisto palydovas, bet kartais nieko neatsitiks, jei suteiksite simbolišką ir tikrai prasmingą gestą. jų gyvenime daug darote, net kartais nesusimastydami.

StandartinėParašytas: 2005-12-21, 17:32:34
Laimonas
Ervis rašė:O ka manote del azuolinio Chardonnay prie kuciu stalo? Arba "Božole"? :roll:


Manau, kad tvirtas ąžuolinis Chardonnay labiau tiktų prie rūkytos žuvies. Lengvas ir gaivus Rieslingas arba Aligote šiuo atveju geresnis pasirinkimas.