Puslapis 11

naminis obuoliu vynas

StandartinėParašytas: 2005-12-07, 21:23:56
nafania
Sveiki,labai idomu skaityti ir pasidalinti patirtimi...
Tai stai noreciau jusu gerbiamieji paklausti apie gamyba naminiui vynui.Siaip tai karts nuo karto pasigaminu sau vynioka is obuoliu sulciu tik neturiu labai daug patirties -kaip reiketu teisingai ji gaminti,laikyti ,ir t.t.....
Supyliau i 20l talpos stiklaini obuoliu sulciu ir idejau 2kg.cukraus(pries tai ismaisau-istirpinu),po menesio visa vynioka supilu i puodus,isplaunu stiklaini,ir vel pakartoju tapati buda.
Ir stai jau vel po antro men. norejau dar karta pakartoti .....bet
Is pradziu ipyliau i nedideli puoda ,galvoju paragausiu,na mano vyniokas atrodo gan visai neblogai.
Isipyliau i taure ir spalva tokia grazi isejus-gintarine ,na o skonis tai tikrai fainas.
Tad dabar ir galvoju ar man reikia dar karta perpilti ar palikti.
O jei neperpilti ,tai noriu paklausti jusu "ismitingieji kurmiai"
kur gauti matuoti stipruma?
kaip toliau ji (vyna)laikyti-ar ispilstyti i tara( o kokia -stikline,plastmasine,ar palikti tame stiklainyje20l.?
Ir jei laikysiu stiklainyje20l ar reikia kamsti uzdeti ar palikti na pvz.orui.
Jei cia skaitydami surasite absurdo ,tai nepykite ,darau kaip moku.
Ir svarbiausia pasidalinti informacija.
Dekoju..

StandartinėParašytas: 2005-12-12, 02:48:36
deivis
Gerai kad ne po savaites jis pas tave pasidare gintaro spalvos, perpilinek dar kokius 30 kertu kol spalvos neliks :lol:

StandartinėParašytas: 2005-12-13, 01:00:22
nafania
To deivis,cia tai tikras "lietuvis",kad tik blogiau ,kad tik ne man ....ir t.t.,ko is vis cia tada lendi....????
p.s. ismok rasyt lietuviskai...

StandartinėParašytas: 2005-12-13, 02:20:30
deivis
Buk realiste... :lol: svarbu esme o ne sumaisytos raides ... ziopla boba :evil:

na na na

StandartinėParašytas: 2005-12-13, 12:07:16
vynux
ė-ė-ė. jokių riejimųsi. šv. Kalėdos artėja. Adventas. ir šiaip, forumas skirtas normaliai diskusijai, o ne pasižnaibymams.

StandartinėParašytas: 2005-12-14, 01:39:44
deivis
OKI DOKI.. :wink:

StandartinėParašytas: 2006-01-22, 21:46:13
RKOLT
Nu bent as manau kad kuo daugiau perpilinesi tuo daugiau atsiras laipsniu vyne . Dar turiu cia toki klausimeli kuo reikia uzdengti sultis rugimo procese ar ten su slangelem ta procedura ar tesiog pakanka pirstines gumines ir koks skirtumas ???

naminis obuoliu vynas

StandartinėParašytas: 2006-02-04, 22:53:36
zydrex
Idomiu klausimu chebrite jums kyla.Bandysiu atsakyti is savo patirties:
Slangutes ar siaip kokie nors sifonai reikalingi tam,kad vynas rugtu CO2
terpeje.Jei rugimas vyks ore - prisidarysite gero obuoliu acto.....
As vyna perpilu ,po greito rugimo praejus 7-12 dienu.Antra karta- kai nustoja burbuliuoti ar kai labai reikia isgerti :lol:
Daznas vyno perpylimas alkoholio neprideda.Vedinamas vynas greiciau
bresta ir skaidreja.....
Tiek zyniu....