Porto ir chereso stiprumas

Klausimai ir atsakymai

Moderatoriai: Laimonas, vynux

Porto ir chereso stiprumas

Standartinė Andrius » 2004-02-01, 15:01:52

Sveiki, vyno zinovai,
norejau paklaust, kaip cia yra, kad kuo portas ir cheresas senesnis, tuo jis stipresnis. Man cia neaisku, kaip tai atsitinka- juk spirito ten nieks papildomai nepila?
Jei kas zinot, apsvieskit :lol:
Andrius
 

Standartinė Vynai » 2004-02-01, 21:27:03

Geras klausimas, Andriau. Mums jis iškilo pernai, tad teko ilgokai susirašinėt su ispanų vyndariais, kol išsiaiškinom. O esmė čia - ąžuolo savybė leidžianti garuoti vandeniui. Kad ir kaip atrodytų keista, bet per ąžuolo poras vanduo garuoja greičiau, nei alkoholis. Todėl ilgai statinėse brandintame porte ar cherese alkoholio koncentracija padaugėja tik todėl, kad išgaravus tam tikram kiekiui vandens, alkoholio vyne lieka daugiau, nes jis garuoja lėčiau.
Visi šie dėsniai galioja tik ąžuolui. Jei pasistatysi ant stalo stiklinę degtinės, po savaitės 40 laipsnių ten jau nebebus. :wink:
Vynai
 
Pranešimai: 172
Užsiregistravo: 2004-01-06, 14:27:59
Miestas: Vilnius


Grįžti į Klausimai

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 28 svečių

cron